La delegada del Govern presideix els actes de la Patrona de la Guàrdia Civil a Lleida

Teresa Cunillera agraeix la contribució dels diferents cossos de seguretat que “vetlleu per tots els ciutadans i ciutadanes”

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit aquest matí l’acte institucional de celebració de la Verge del Pilar, Patrona de la Guàrdia Civil, que s’ha dut a terme a la Comandància de Lleida.

A l’acte hi ha assistit el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, el General de Brigada Cap de la Zona de Catalunya, Pedro Garrido, i el Comandant Cap accidental de la Comandància de Lleida, Cristóbal Pedro Prieto, així com la diputada al Congrés Montse Mínguez, regidors de la Paeria de Lleida i altres autoritats civils i provincials. L’acte ha comptat també amb representants de les forces i cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Lleida, Policia Andorrana i Gendarmerie Nationale Française) i de l’Exèrcit.

En la seva intervenció, la delegada del Govern a Catalunya ha felicitat al conjunt d’agents que presten servei a la província de Lleida en la celebració de la seva Patrona i ha reiterat “com ja vaig fer l’any passat en aquest mateix acte, el meu suport a tots els agents i a les vostres famílies que, en ocasions, heu estat qüestionats pel simple fet de pertànyer a un Cos exemplar com és la Guàrdia Civil”.

Teresa Cunillera ha destacat també “que és un privilegi ser la màxima representant a Catalunya d’un Govern progressista que, per damunt de tot, defensa els seus objectius sense imposicions i sempre cercant l’acord a través del diàleg”. En aquests sentit, la delegada del Govern a Catalunya ha remarcat que “seguirem aquest camí, el de la defensa de la convivència i la col·laboració i el de seguir aïllant aquells plantejaments que busquen imposicions i victòries sense tenir en compte l’altreNo contemplem cap solució – ha dit la Delegada- que passi per vencedors i vençuts”.

Teresa Cunillera ha incidit en el fet que “en aquest camí de diàleg i convivència, vull agrair la contribució dels diferents cossos de seguretat que vetlleu per tots els ciutadans i ciutadanes. Un treball que ens enorgulleix i que fa de Catalunya un territori exemplar en matèria de coordinació policial”.

La delegada del Govern a Catalunya també ha tingut paraules de record i homenatge adreçades a tots els guàrdies civils que han donat la seva vida en el compliment del seu deure al llarg dels 175 anys d’història del Cos, “una història de canvis, de transformació, de modernització i d’especialització i de respecte a la Llei perquè sense Llei no hi ha democràcia, ni llibertat ni convivència”.

La delegada del Govern ha felicitat els agents condecorats en el decurs de l’acte i ha finalitzat el seu discurs reivindicant “de nou els valors democràtics i de lluita per la llibertat que representem i demostrem dia a dia” i ha animat a tots els agents “a seguir en aquest camí d’entesa i estima per aquest país, gran i plural, que és Espanya i cadascun dels seus racons”.

Per finalitzar l’acte, la delegada del Govern a Catalunya,  el General de Brigada Cap de la Zona de Catalunya i el Comandant Cap accidental de la Comandància de Lleida han dipositat una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als Caiguts del Cos.

Condecoracions

En el decurs de l’acte, s’han lliurat 20 Creus al Mèrit de la Guàrdia Civil a 18 agents del Cos, així com al Coronel de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (AGBS) i a un caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida. També s’han lliurat quatre diplomes a agents del Cos que es jubilen.