La Crida-CUP presenta “#EfecteCrida” per concienciar la població sobre el diàleg

Avatar photo

La Crida-CUP ha presentat aquest dissabte el programa de debats de ciutat “#Efecte Crida” que té com a objectiu posar a primera línia les persones i les organitzacions ciutadanes de l’esquerra transformadora, per a que participin en la definició de les funcions que ha de tenir la institució de la Paeria com a motor de transformació social. La formació considera que la principal funció de l’Ajuntament és dur a terme un projecte de ciutat creat i sostingut per l’apoderament popular. Una institució que ha de ser la primera garant per combatre la desigualtats i oferir serveis de qualitat i la universalitat a tota la ciutadania, en base al control públic dels serveis privatitzats. L’Ajuntament també ha de ser la baula per a la construcció de sobiranies i la república.

“#EfecteCrida” es concreta en 10 debats que volen dialogar sobre diferents temàtiques, estan distribuïts en 10 barris de la ciutat i té una durada de 6 mesos. Les aportacions d’aquests debats han de ser el motor del canvi polític i social que la formació vol impulsar des de la Paeria. La Crida-CUP, s’ha anat configurant en tres fases: “Sembrem, 2015”, “Arrelem, 2017”, i ara inicia la tercera fase, “recollim fruits, horitzó 2019”.

El primer debat es celebrarà el dia 20 d’octubre a la Plaça del Dipòsit de Lleida a les 11:30h sota el títol “Crida per l’Antiracisme. Lleida, combatem l’odi construïm la igualtat” que vol dialogar sobre la participació real de les persones migrades i/o racialitzades en les polítiques de ciutat i sobre el dret a vot, on intervindran portaveus d’organitzacions d’immigrats i entitats pels drets humans, i amb intervencions artístiques. Seguirà el debat “Crida per l’habitatge i l’urbanisme. Eines per garantir-els drets” que es celebrarà el dia 3 de novembre a les 12h al Centre Cívic de la Mariola. Aquest vol parlar sobre l’urbanisme com a instrument per a la transformació social i mecanismes per garantir el dret a l’habitatge. Es comptarà amb la presència d’Adam Bonín, tècnic d’habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, i persones que participen en projectes de Masoveria urbana, cohabitatge i plataformes diverses en defensa de l’habitatge a Lleida.

Al llarg de la tardor 2018, es desenvoluparan debats a Cap-Pont per parlar d’Educació, a l’Horta i a l’Escorxador per debatre sobre Cultura. A partir de 2019, els debats es centraran en el paper de Paeria en temes d’Economia social i serveis públics a Pardineys, Espais Públics i Participació a Camps d’Esports, Joventut a Noguerola, finalitzant amb Feminisme a Balàfia i República al Clot al mes de març.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lleida mostra el seu condol cap a Mallorca amb les banderes a mig pal

Notícia següent

L’huracà Leslie podria arribar amb força fins a més de 39 provincies de l’Estat

Notícies relacionades