La caminada nocturna Sembrats de Silenci s’estrena amb un centenar de participants als Secans de Vilagrassa i Anglesola

Boira Experience i Espais Naturals de Ponent ha organitzat una activitat que s’ha desenvolupat sobre un recorregut de 10 kilòmetres que s’han fet en silenci

0
191
Imatge de la caminada. Foto: Cedida

La Caminada Nocturna Sembrats de Silenci es va estrenar aquest dissabte al calendari en una cita que va tenir com a escenari l’Espai Natural de Ponent dels Secans de Vilagrassa i Anglesola a l’Urgell i que ha aplegat un centenar de participants. Boira Experience i Espais Naturals de Ponent van ser els encarregats d’organitzar la caminada amb el suport dels ajuntaments d’Anglesola, Tàrrega i Vilagrassa, gràcies a un conveni conjunt que té com a objectiu realçar els valors d’aquest espai natural.

La caminada estava concebuda com un esdeveniment de descoberta, de contacte amb la natura, de caràcter esportiu però no competitiu, i que adopta el nom a partir de la finalitat de l’activitat: descobrir els Secans de Vilagrassa i Anglesola de nit i en silenci.

Es van habilitar uns espais de conversa, a l’inici de la caminada, al lloc de l’avituallament i també a pocs metres de l’arribada, per tal d’aprofitar la companyia per comentar i compartir les vivències, ja que gràcies als silenci la gent està més receptius per gaudir de la fauna i flora que envolta aquest espai natural de Ponent.

Pel que fa al recorregut, va ser únic, d’uns 10 kilòmetres per pistes de terra amples i apte per a totes les edats i condicions físiques. El lloc de sortida es va ubicar al Mirador de Portalet de Vilagrassa. Hi va haver avituallaments tan sòlids com líquids repartits al llarg del recorregut. En acabar, a més, es va gaudir de l’actuació d’Edu Escaño amb l’acompanyament dels vins del Celler Comalats i coca de recapte del Forn Martorell.

FER UN COMENTARI