La 28a edició del Cucalòcum tanca les seves portes amb una edició d’èxit

Fèlix Larrosa lliura el xec de 1.055 €, obtinguts a l’activitat del Gol Solidari, a la Fundación Vicente Ferrer

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha qualificat d’èxit la 28a edició del Cucalòcum i la 13a del Cucaesport, en fer balanç del parc de la infància de Lleida, que aquest vespre ha tancat les seves portes.

L’alcalde ha explicat que el Cucalòcum va néixer en el seu dia per satisfer la necessitat de facilitar activitats als més petits de la nostra ciutat i el seu entorn, la qual cosa s’ha tornat a aconseguir en aquesta nova edició de forma exitosa, ja que a més de rebre 45.000 visitants, que era l’objectiu fixat, ho ha fet sense cap mena d’incident. “Hem donat el servei que volíem a la ciutat una vegada més, però no únicament de forma quantitativa, sinó també de qualitatiu”, ha dit Larrossa, alhora que ha destacat activitats noves com el circuit de motos elèctriques; l’activitat d’aprenentatge d’escacs en taulers gegants de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms; el taller d’Ipcena adreçat a potenciar el reciclatge per mitjà del joc de recollida de residus porta a porta o l’activitat dels Castellers de Lleida, en què els més petits han après a fer castells.

El paer en cap, que ha estat acompanyat per la tinent d’alcalde Montse Parra i per la regidora Rosa M. Salmerón, també ha fet lliurament del xec de 1.055 €, obtinguts a l’activitat del Gol Solidari, a la Fundación Vicente Ferrer, recaptació que s’afegeix als 1.061 € aconseguits l’any passat. El representant de l’entitat a Lleida, Pedro García, ha explicat que aquesta quantitat està destinada a la construcció de dos cases per a dos famílies a la població índia de Devaranda.

Finalment, l’alcalde ha participat en el tall “inaugural” del tortell de Reis del Club Banyetes a l’espai de la Ludoteca municipal, en el que s’han repartit unes 500 racions entre els nens i nenes que han visita el saló.

La 28a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 13a edició de Cucaesport han tingut lloc del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.