La 20a edició de Municipàlia reforça la seva projecció internacional

El saló professional tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre paral·lelament a Innocamping, amb 320 expositors procedents de 10 països

Imatge d'arxiu d'una edició passada de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals). CEDIDA

La 20a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), certamen professional que tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre paral·lelament a la 4a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure), potenciarà el vessant internacional amb la presència d’expositors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit, i l’organització de missions comercials que portaran al saló representants institucionals i empresarials de diversos països d’Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

Així, l’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC Urbis) ha promogut la missió comercial International Mediterranean Networking, integrada per representants (directors generals de ministeris, directors executius i prescriptors) de 5 països d’aquesta àrea: França, Egipte, Marroc, Romania i Tuníssia. AMEC Urbis i Fira de Lleida van signar aquest any un acord de col·laboració destinat a promocionar Municipàlia a l’estranger.

A més a més, i gràcies també a la signatura d’un conveni entre la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) i Fira de Lleida, el saló acollirà la missió tècnica internacional Latinoamerica Commercial & Working Meeting, formada per una trentena de representants polítics i tècnics de 8 països llatinoamericans (Bolívia, Colòmbia, Equador, Guatemala, Mèxic, Perú, la República Dominicana i Xile).

La representació estrangera, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts en el m
ón municipalista, es planteja com una gran plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament, a banda d’afavorir acords comercials entre participants i empreses expositores.

Municipàlia i Innocamping comptaran en aquesta edició amb 320 expositors nacionals i internacionals i amb una superfície bruta d’exposició de 23.600 m2. Cal dir que ha calgut habilitar un pavelló prefabricat de 1.550 m2 a causa de la forta demanda d’espai per part d’empreses expositores.

Més de 40 activitats paral·leles
A més de l’àmplia zona d’exposició en la que els visitants podran trobar totes les innovacions i propostes de les empreses expositores(com vehicles elèctrics, equipaments i serveis de sostenibilitat en gestió de residus, sistemes intel·ligents, mobiliari urbà i propostes Smart City), Municipàlia i Innocamping seran el marc de 44 activitats paral·leles (jornades tècniques, taules rodones, sessions de networking internacional, presentacions, conferències, missions inverses i demostracions, entre altres).

Aquestes trobades tindran com a eix principal les solucions intel·ligents en la gestió dels municipis. Concretament, la mobilitat, la sostenibilitat i la gestió dels residus urbans seran temes destacats de les activitats professionals organitzades per entitats municipalistes, institucions i empreses presents en el certamen.

Així, en l’àmbit de la sostenibilitat, l’Smart City i la gestió eficient destaquen per exemple les presentacions “Cap a les ciutats del futur”, “Una nova mobilitat a l’abast del teu municipi”, “Innovació i Sostenibilitat en la gestió RSU”, “Sostenibilitat en la gestió d’equipaments mitjançant sistemes intel·ligents” i “Projecte d’Arrelament al Territori”.

El futur dels càmpings, a debat
En l’àmbit d’Innocamping, destaca la jornada sobre la gestió i el futur dels grans grups de càmpings i les tendències del sector organitzada per Fira de Lleida y Campireport i que es desenvoluparà el 23 d’octubre amb el títol “Càmping, cruïlla de camins: compravenda, cadenes, franquícies, grups inversors, càmpings independents”.

La sessió comptarà amb la intervenció de representants d’alguns dels grups empresarials més importants del sector, i es complementarà amb el tradicional sopar de gala celebrat al Parador de Lleida, que aplegarà un centenar d’empresaris del món del càmping de Catalunya i d’altres comunitats de l’Estat. Enguany la gala retrà homenatge a l’històric empresari Lluís Perera, creador d’un dels primers grups empresarials del sector, el Grup Stel Campings.

Els sectors representats a Municipàlia i Innocamping són els d’energies renovables, automoció i transport, enllumenat de la via pública, tecnologies de la informació, instal·lacions esportives i d’oci, neteja municipal, medi ambient, mobiliari urbà, necròpolis, obres públiques, parcs i jardins, prestacions de serveis, revistes tècniques i publicacions, seguretat i vigilància, senyalització i seguretat de la xarxa viària, tractament d’aigües, residus sòlids urbans i industrials, instal·lacions esportives i de lleure, piscines i sistemes de depuració, senyalització i il·luminació per led, sistemes de recollida i selecció de residus, jardineria i espais verds, energies renovables, noves tecnologies i TIC, seguretat i vigilància, xarxes d’aigües, parcs infantils, prestacions de serveis, bungalows i mobil homes, mobiliari interior i exterior, control d’accés i automatismes, i vehicles de servei.