Inicien la millora paisatgística dels miradors del Secà de Sant Pere

Plantació de més d’una cinquantena d’arbres de diferents espècies i instal·lació de mobiliari urbà per facilitar l’observació de la ciutat

La Paeria ha iniciat la millora paisatgística i ambiental dels miradors del barri del Secà de Sant Pere, situats al carrer Marimunt i Germans Queralt.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius, acompanyat del regidor de barri, Sergio González, i el President de l’Associació de Veïns, José Carreiro, ha visitat avui l’actuació de millora. El responsable d’urbanisme ha destacat que “les obres permetran generar un espai de confort i d’arbrat que proporcionarà una ombra molt necessària, sobretot en època de calor”. “La millora paisatgística dels miradors del Secà forma part de la voluntat de l’equip de govern d’incrementar les zones verdes a Lleida”, ha conclòs Postius.

L’adequació de l’espai contempla la plantació d’uns 55 arbres -acàcies, pistatxers i lledoners- i una gran quantitat d’arbustiva per crear una façana verda al barri. S’instal·laran també diversos elements de mobiliari urbà per facilitar l’observació paisatgística. Finalment, també es contempla una millora de la il·luminació de la zona, a petició dels veïns i veïnes del barri.

Cada mirador es divideix en dues zones clarament diferenciades, una àrea arbrada i una altra destinada a zona de lleure i descans, on s’instal·laran els bancs i les papereres.

L’actuació sorgeix del projecte guanyador dels pressupostos participatius de l’any 2018 al barri del Secà de Sant Pere, i compta amb un pressupost de 48.394,18 euros iva inclòs.