Festa de cloenda amb els participants del projecte Família i Ludoteca (FiL)

Aquest programa educatiu, que impulsa l’Ajuntament de Lleida, ofereix a les famílies un espai de trobada i socialització al entorn del joc

La Ludoteca municipal de Cappont ha acollit aquest divendres la festa de final de curs amb les famílies del projecte FiL, que impulsa el servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida. Enguany han participat un total de 134 famílies amb nens i nenes d’1 a 3 anys en aquest servei, que es desenvolupa des d’octubre fins al juny a les ludoteques municipals de Balàfia, Bordeta, Centre Històric, Cappont i Parc de Gardeny. Els jocs, les cançons i un espectacle de titelles han estat els protagonistes de la festa, abans del lliurament de diplomes.

Aquest curs s’han fet activitats amb les famílies per potenciar l’experimentació i el descobriment, a més de tota mena de tallers, cançons populars catalanes, sortides a diferents recursos que ofereix la ciutat, així com la celebració de les festes tradicionals: Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi i Festa Major.

Família i Ludoteca, destinat a menors de 3 anys, pretén ser el “FiL” conductor entre les famílies, l’educació en el joc dels seus fills i filles i la posterior incorporació d’aquests com a usuaris i usuàries dels serveis que ofereixen les ludoteques. A més, és un complement al treball quotidià que es fa a la xarxa de ludoteques municipals amb els infants de la ciutat de 3 a 12 anys.

Ja fa setze anys que es va iniciar aquest projecte i aquest curs han participat 134 famílies, amb els següents inscrits per ludoteca: Centre Històric 16 famílies, Balàfia 20 famílies, Parc de Gardeny 58 famílies, Bordeta 26 famílies i Cappont 14 famílies.