Fer topless a les piscines municipals de Lleida estarà permès a partir de dilluns

La Paeria modifica la normativa en considerar que és una discriminació per motius de gènere

Imatge d'una piscina municipal

A partir de dilluns les banyistes de les piscines municipals de Lleida podran fer topless lliurement. Segons el diari Segre, la Paeria ha decidit modificar la normativa i aixecar la prohibició a aquesta pràctica, ja que fins ara la normativa de la Paeria determinava que era obligatori l’ús de biquini o banyador en aquestes instal·lacions.

Aquesta decisió arriba després de l’informe de Mugrons Lliures i l’Oficina per la No Discriminació en què asseguraven que “unes normes de vestimenta específica per a les dones suposa una restricció de la seva llibertat d’elecció i una discriminació per motius de gènere”. En aquest sentit, l’ajuntament lleidatà ha decidit acabar amb les restriccions i permetre que les dones puguin prendre el sol i banyar-se sense la part de dalt del biquini.

D’aquesta forma, Lleida se suma a la iniciativa que Barcelona ja va començar a posar en pràctica fa uns dies i que altres ciutats com Tarragona ja s’estan plantejant aplicar. Cal destacar, que des del Síndic de Greuges es va demanar l’any passat a tots els consistoris que revisessin “la normativa d’ús amb perspectiva de gènere i de respecte a la llibertat d’expressió de les dones”.