El PSC reclama a la Generalitat que reverteixi el trasllat de la sala de coordinació regional dels Mossos de Lleida a Reus

Valora la decisió com “un nou càstig del Govern al nostre territori, una nova retallada que ens portarà a disposar de menys efectius”

Imatge de la comissió executiva. Foto: Cedida

El PSC de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran reclama a la Generalitat “que reverteixi la decisió de traslladar a Reus la sala de coordinació regional dels Mossos d’Esquadra de Lleida – Pirineus”. La Comissió Executiva de Federació ha aprovat una declaració en la que es demana també “recuperar el personal, el material i els recursos perduts per les retallades dels darrers anys, que han castigat especialment el nostre territori” i proposa “un front comú de les administracions de les comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran per defensar un model de seguretat equitatiu i que pugui fer front a les demandes del territori”.

En aquest sentit, el Primer Secretari de la Federació, Òscar Ordeig, ha valorat la decisió com “un nou càstig i menysteniment pel nostre territori, una nova retallada que en definitiva ens portarà a disposar de menys efectius”. Ordeig ha recordat que “els mateixos sindicats de Mossos han valorat la decisió del Departament d’Interior com a perjudicial doncs suposarà la pèrdua de proximitat i, per tant, de la qualitat del servei i la seguretat a les nostres comarques”. A més, ha dit, “també els sindicats agraris demanen més vigilància per l’augment de robatoris al camp i zones rurals” i ha afegit que “serà difícil que la gestió i per tant l’atenció a les emergències sigui ràpida i efectiva si aquesta es coordina des de la distància”.

El tancament del servei ubicat ala comissaria de Lleida i posterior trasllat a l’edifici 112 de Reus, “suposa un greuge més al territori, especialment castigat per la política de retallades i recentralització de serveis per part de la Generalitat”. “Un cop més, el Govern demostra que prefereix perdre en qualitat dels serveis a la gestió de les persones que porten anys dirigint els efectius policials al carrer”, ha afirmat.

Finalment, el també diputat ha avançat que “des del PSC presentarem iniciatives parlamentàries i als ajuntaments per revertir aquesta nefasta decisió del Departament d’Interior”.