El projecte “Escoles a escena” inicia el cicle d’audicions escolars a Lleida

La companyia Art&Shock representa “La batucada, de l’esclavatge a la festa”, que s’ofereix per tercer curs consecutiu.

L’Auditori Municipal Enric Granados i la Regidoria d’Educació han posat en marxa un nou cicle d’audicions escolars que finalitzarà el 30 d’abril. L’espectacle “La Batucada, de l’esclavitud a la festa!” s’ha representat e dues sessions, amb la presència d’uns 1.200 alumnes de 37 centres educatius de primària de Lleida i comarques. L’obra s’adreça a alumnes de 6è de primària i d’educació especial.

L’espectacle, de la companyia Art&Shock, convida a viatjar fins al Brasil, on, des de l’època dels esclaus i fins a l’actualitat, s’han mesclat ritmes africans, estils indígenes i tradicions europees. L’audició s’ofereix per tercer curs consecutiu, després de la bona acollida i la valoració per part dels mestres participants.

Art&Shock és una companyia de creació recent formada per professionals amb molts anys d’experiència en la pedagogia de les arts. Els interessa especialment la cultura popular, perquè ajuda a entendre la identitat i l’evolució dels pobles. Combinen dansa, música i teatre, sempre adreçats als nens i les nenes i als joves. Els professors compten amb el suport d’una guia didàctica, per a aprofundir en l’activitat.

El cicle d’audicions escolars forma part del projecte “Escoles a escena” i compta amb la col·laboració de la Fundació Obra Social Ibercaja. També està oberta a l’assistència, a través del programa Apropa Cultura, de col·lectius de persones en risc d’exclusió social.

El cicle d’audicions escolars és una activitat inclosa en el programa municipal “Educació a l’abast”, que s’ofereix als centres educatius, tant des de les diferents regidories i equipaments de l’Ajuntament de Lleida com per part d’entitats privades i institucions educatives.