El paer en cap Fèlix Larrosa felicita el Col·legi Lestonnac, guanyador del premi del Concurs Digital Infantil d’Aqualia

El guardó, que atorga 1.000 euros en material educatiu, ha distingit també vuit nens i nenes de la ciutat que han quedat finalistes en la categoria individual

El paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt, acompanyats dels responsables d’Aqualia Joan Casanovas, Marc Vallespí i Raúl Prieto, han lliurat un taló de 1.000 euros per a material educatiu al Col·legi Lestonnac de Lleida per haver resultat guanyador de la 16a Edició del Concurs Digital Infantil d’Aqualia, convocat al març amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Vuit alumnes dels centres escolars de la ciutat han resultat finalistes en la categoria individual. L’alcalde de Lleida els ha felicitat i ha destacat la importància de l’aigua a Lleida, ciutat que compta amb dos rius, el Segre i el Noguerola, amb canals de rec històrics com el de Pinyana i amb una important infraestructura que en facilita el subministrament a la població.

 Els treballs dels nens i nenes finalistes han estat escollits entre els més de 8.000 presentats a Espanya i Portugal. Els premiats són Joel Zuferri, del FEDAC L’Anunciata, Nadir Lakhal, de l’Escola Magraners, Roger Masip, del Riu Segre, Irene Martínez, del Col·legi Sagrada Família, Sara Calabria, de Pràctiques I, Àlex Mollar, del Joc de la Bola, Oriol Fernández, de Lestonnac, i Martina Ballesté, de l’Escola Pinyana. Cadascun d’ells ha rebut una càmera digital aquàtica com a premi.

Sota el lema “L’emocionant viatge de l’aigua”, el concurs ha volgut ensenyar als més petits la difícil tasca que hi ha perquè l’aigua arribi fins a les seves cases. Al web www.aiguaperagrifus.cat. podien trobar vídeos, còmics, passatemps i altres materials educatius per conèixer aquest procés. Hi concursaven tots els nens de 3r i 4rt de Primària dels municipis on Aqualia està present.

En l’acte de lliurament dels premis, el regidor ha explicat que “gràcies a iniciatives com aquesta els més petits de Lleida poden conèixer la feina que hi ha darrere el gest d’obrir l’aixeta, és a dir, totes les fases del cicle integral de l’aigua, valorar la importància de l’aigua a tot el món, així com aprendre com es pot fer un ús més responsable d’aquest recurs”.

Per la seva banda, des d’Aqualia han agraït la participació dels escolars i la col·laboració de la Paeria, els centres escolars i els professors.