El Mijac de Balàfia, amb la versió particular d’‘Apolo’, guanya la Cursa de Llits del Carnaval de Lleida

0
116

Els carrers del Centre Històric de Lleida han estat aquest migdia l’escenari de la Cursa de Llits, la carrera més esbojarrada de l’any, que ha aplegat 14 andròmines, les quals han recorregut un improvisat circuit urbà. Els participants han hagut de superar les diferents proves, que l’organització havia preparat al llarg de l’itinerari, en el menor temps possible. El guanyador ha estat el ‘vehicle’ titulat ‘Apolo’, que s’ha endut un viatge per a quatre persones, regal dels patrocinadors.

El tinent d’alcalde i regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha saludat els participants i ha inspeccionat, conjuntament amb el regidor Joan Ramon Castro, que ha format part del jurat qualificador, cadascun dels ‘vehicles’, abans de donar la sortida a la cursa, que ha arrencat de la plaça de Sant Josep, per després dirigir-se a la baixada dels carrers Lluís Besa i la Palma i fer cap, a través de l’Almodí Vell, davant la Catedral, on hi havia la primera de les proves preparades per l’organització, que puntuaven per determinar qui seria el guanyador final.

L’originalitat i l’audàcia en la confecció dels llits s’han de fusionar amb l’agilitat i la rapidesa que requereix la cursa, segons les bases de la cursa, per determinar els guanyadors. Darrere d’Apolo, andròmina del Mijac de Balàfia, han quedat per aquest: Espanta Dimonis (La Clamor); Fènix (Esplai Epis); L’Abocador del Consumisme (Parròquia Sant Ignasi) i El Llit Èpic (també de l’Esplai Epis).

El tinent d’alcalde Jaume Rutllant, el president i els caps de colla de Castellers de Lleida han estat els encarregats de lliurar els reconeixements als guanyadors, en un acte que ha conduït el regidor Joan Ramon Castro, en finalitzar el Ball del Vermut de Carnaval, a la plaça Sant Joan.

Aquesta cursa, que compta amb el suport de la Paeria, després de ser recuperada pels Castellers de Lleida fa disset anys, ha estat una edició més un èxit de participació i d’assistència de públic, que ha sortit als carrers i places per presenciar l’esforç dels concursants amb gresca i diversió. La varietat dels temes dels llits i de les disfresses, així com l’enginy i la destresa dels participants ha estat una nota a destacar.

FER UN COMENTARI