El Grup de Dones Lleida: “No és abús, és agressió sexual”

S'han concentrat per rebutjar la sentència per abús sexual que l'Audiència Provincial de Barcelona va dictar el passat dijous

El Grup de Dones Lleida davant dels jutjats per rebutjar la setència dictada el passat dijous. Foto: La Ciutat

El Grup de Dones de Lleida s’ha concentrat avui davant dels jutjats de Lleida per denunciar “la justícia patriarcal que revictimitza les víctimes d’agressió sexual”.

El motiu de l’acte ha estat mostrar el seu rebuig cap a la sentència que es va publicar el passat 31 d’octubre en què l’Audiència de Barcelona va condemnar a ‘La Manada’ de Manresa per abús en comptes d’agressió sexual.

Esther Sancho, del Grup de Dones de Lleida, ha volgut denunciar que “aquestes sentències no posen al seu lloc als agressors i, per tant, s’està donant màniga ampla perquè segueixi aquesta impunitat amb aquest tipus d’actes que cada dia ens trobem en totes les ciutats”. Sancho ha volgut remarcar que “les dones i les nenes es troben desprotegides per aquesta sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que lluny de condemnar per un delicte d’agressió sexual considera que és un abús el fet que una noia només 14 anys i en estat inconscient sigui violada, per torns, per 5 homes i això quedi amb una pena menor que la que creiem que hauria de correspondre”.

Carme Bellet, del mateix col·lectiu, també ha rebutjat aquest tipus de sentències i ha afirmat que “continuarem cada vegada amb més força perquè això no passi i en defensar les dones d’aquestes situacions”.

Pel que fa a futures accions, el Grup de Dones de Lleida es coordinarà amb el conjunt de col·lectius feministes de la ciutat i d’arreu de Catalunya.