El Comú de Lleida proposa un concurs públic per gestionar les firetes a les Festes de Maig i de Tardor

L’agrupació pretén “garantir la igualtat d’oportunitats d'associacions i empresaris del sector” al considerar que la Paeria no negocia amb totes les associacions de firaires

El grup municipal del Comú de Lleida proposa un concurs públic en modalitat de concessió que permeti “gestionar el repartiment i cessió de l’espai destinat a les firetes” a les Festes de Maig i Tardor. La proposta té intenció de “millorar la transparència i la lliure competència en la cessió i gestió dels terrenys destinats als firaires”, tot aprofitant el trasllat anunciat per l’equip de govern a la zona de l’antiga Hípica.

L’agrupació critica que l’Ajuntament de Lleida acostuma a negociar el recinte de Firetes “amb una única associació de firaires que no és representativa de tots els empresaris del sector”. Consideren que aquest fet dona peu a “una situació de monopoli que ha mantingut sempre al marge del negoci de les firetes en les festes majors del municipi a la majoria de les petites empreses locals”. Aquest concurs es presentaria de manera diferenciada per les festes de maig i les festes de tardor per tal de “garantir la igualtat d’oportunitats d’associacions i empresaris del sector”, segons apunten des del Comú.

La Paeria serà qui cobrarà el cànon en la gestió de l’espai, repartirà el terreny i durà a terme la parcel·lació. A més, el consistori tindrà en compte que no es repeteixin sistemàticament les mateixes atraccions i reservarà algunes parcel·les per les innovacions que es puguin presentar cada any. En aquest sentit, des del Comú de Lleida remarquen la importància “d’un repartiment adequat i equilibrat entre les grans i les petites, així com altres serveis complementaris com xurreries o casetes de menjar i begudes”.