Dos joves alemanys fan el voluntariat europeu a la Paeria

Dos joves d’Alemanya faran els propers mesos un voluntariat europeu a l’Ajuntament de Lleida. El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha donat avui la benvinguda a Lena Böhme, d’Hamburg, i Leon Bauer, d’Offenburg, i els ha ofert ajuda en tot allò que els calgui durant la seva estada a la ciutat. Els dos han vingut a Lleida per a col·laborar com a voluntaris a les ciberaules municipals, per 6 mesos i 12 mesos. Al llarg d’aquest temps faran tasques de suport i de dinamització en aquest recurs infantil i juvenil.

Ambdós casos són joves motivats per col·laborar en projectes de voluntariat amb la finalitat de participar en activitats transnacionals solidàries al servei de la col·lectivitat. Aquesta acció permet a joves de 18 a 30 anys realitzar voluntariats en un altre país europeu, coneixent la realitat social, cultural, política i econòmica de les ciutats i països on van, alhora que es familiaritzen amb l’entitat que els acull, els projectes que desenvolupa i amb la població amb la qual intervenen.

Aquest voluntariat ha estat possible gràcies al finançament de la Unió Europea, a través del programa “Cos Europeu de Solidaritat”, i a la gestió que es realitza des de LleidaJove, departament de Joventut.