La Diputació de Lleida insta a aixecar acta notarial de la retirada de les peces de Sixena

Joan Reñé manifesta la ''indignació i impotència'' que ha sentit la jornada d'ahir en què ''s'ha sofert la més brutal agressió a la cultura lleidatana i les relacions amb la Franja''

La Diputació de Lleida ha instat a aixecar acta notarial de la retirada de les peces de Sixena aquest dilluns del Museu de Lleida. El president de la Diputació, Joan Reñé, es va reunir al migdia amb els responsables dels serveis jurídics del Departament de Cultura i de la mateixa Diputació que al llarg de tota la nit del diumenge han comparegut al Museu de Lleida mentre eren retirades per ordre judicial les 44 peces que la Generalitat va adquirir a les Monges de Sixena. Per Reñé, ”la indignació i la impotència que hem sentit responen a la més brutal agressió que ha sofert la cultura lleidatana i les relacions de Lleida amb la Franja”. A petició de la Diputació de Lleida, el Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal ha demanat la presència d’un notari per aixecar acta mentre ha durat tota la intervenció”.
”La defensa de l’art de Sixena no ha acabat. La sentència no és ferma. Continuarà la nostra plena disposició a participar en totes i cadascuna de les accions judicials que els nostre assessors jurídics proposin a partir d’ara”, ha dit Reñé, que ha manifestat el seu compromís als treballadors del Museu, a qui ha agraït l’esforç en uns moments tristos i difícils. A la reunió també hi han assistit la secretària general de Cultura, Maria Dolors Portús, el director general de Cultura, Jusèp Maria Boya, la vicepresidenta de l’IEI, Orsa Pujol, la cap dels serveis jurídics de Cultura, Pilar Bayarri, i la lletrada de la Diputació de Lleida, Chari Rodríguez.