La Diputació de Lleida acull la presentació del Clúster Logístic de Catalunya

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Joan Reñé, de Josep González, president de PIMEC, i de Jaume Saltó, president de PIMEC Lleida

0
5910

La Diputació de Lleida ha acollit avui a la presentació del Clúster de Logística de Catalunya, una jornada de debat organitzada per PIMEC Lleida, la Diputació de Lleida i el mateix Clúster que s’ha desenvolupat a la Sala Polivalent de la Diputació.

En la presentació de la jornada, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha agraït a PIMEC i al Clúster la seva predisposició a que Lleida hagi estat, després de Barcelona, el primer indret on s’ha dut a terme la presentació d’un projecte que ha de suposar una font d’oportunitats per a un territori com el lleidatà que “és un referent” en el sector socioeconòmic. Per la seva banda, el president de la patronal, Josep González, ha reivindicat la importància del sector logístic, el qual considera “estratègic i de futur” i ha defensat la importància de l’Eix Ferroviari i de l’aeroport d’Alguaire. Pel que fa al president de PIMEC Lleida, Jaume Saltó, ha definit l’acte com un “punt d’inflexió per al territori” i ha valorat molt positivament l’establiment de sinèrgies entre empresaris.

La jornada ha comptat amb la participació del president del Clúster Logístic de Catalunya, Ignasi Sayol, que ha presentat el clúster i ha parlat sobre el potencial logístic de Lleida. Sayol també ha exposat que l’impuls de “l’ecosistema innovador” afavorirà la “instal·lació de la industria”, que a la vegada aportarà més oportunitats al territori.

La jornada ha girat al voltant de la logística i les infraestructures, i s’ha adreçat a totes les petites i mitjanes empreses que tenen entre les seves activitats la gestió d’una part de la cadena de subministrament.

L’objectiu de la trobada era millorar la interlocució del sector agroalimentari –en el que Lleida és tot un referent– en el seu conjunt, explorar les sinergies entre els participants, afavorir la innovació i optimitzar recursos de forma col·lectiva.

Per aquest motiu, s’ha comptat amb la participació d’experts en la matèria i dels agents implicats en el territori, com de representants de diferents socis fundadors del Clúster Logístic de Catalunya, com ara Andreu Pérez, representant de l’empresa Labware, Oriol Laporta (Diagtres), Pere Vandellós (Inprous Logistics) i Jaume Ferrer (Bas & Josa).

FER UN COMENTARI