Després d’onze hores de registres, la Guàrdia Civil abandona la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida

Han estat recopilant les gravacions de la centraleta de comunicacions de la comissaria de Ponent l'1-O i la informació dels mòbils de dos comandaments i un agent

La Guàrdia Civil ha abandonat quan passaven uns minuts de les deu de la nit la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida, després d’onze hores. Agents de paisà s’han personat a les onze del matí per buscar informació sobre l’1-O per ordre del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida. Han demanat accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum, unes hores abans i unes hores després, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i també han bolcat la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana. A més, el jutjat ha demanat documentació complementària. La causa està secreta i investiga si els Mossos per “inacció” van desobeir les ordres del TSJC d’impedir la celebració del referèndum.
L’actuació l’han dut a terme sis agents de la Guàrdia Civil acompanyats d’un secretari judicial. La investigació va començar ahir dimecres i s’espera que s’allargui fins demà. L’ordre d’aquesta recerca d’informació per part de la Guàrdia Civil ha estat donada pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida i ho ha fet d’ofici, és a dir, sense que hi hagi una denuncia prèvia. Aquest jutjat també està tramitant una querella de varies persones contra actuacions de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que està en fase de ratificació.

Aquesta mateixa setmana, dimarts, la Guàrdia Civil ja es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l’1-O. Ho feien per ordres d’un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d’una denúncia d’un particular per suposada “inacció” dels Mossos l’1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l’autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d’interès en el dispositiu d’emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.