Demanen 24 anys de presó a un home acusat d’explotar sexualment dones nigerianes des de Lleida

La fiscalia demana 12 anys a cinc persones més que acusa de formar part d'una organització criminal que enviava les víctimes a altres punts d'Espanya i Europa

L’Audiència de Lleida ha començat a jutjat aquest dimecres tres homes i tres dones, cinc d’ells nascuts a Nigèria i un a Ghana, acusats de traficar amb dones nigerianes, que portaven a Lleida i obligaven a prostituir-se tant a Lleida com a altres ciutats espanyoles i europees. La fiscalia demana pel principal acusat O. A. 24 anys de presó per dos delictes de tràfic d’éssers humans, en relació amb un delicte d’organització criminal en concurs amb dos delictes de prostitució coactiva i dos delictes contra els drets dels ciutadans estrangers. El ministeri públic sol·licita també 12 anys de presó per a cadascun dels altres cinc acusats per un delicte de tràfic d’éssers humans, organització criminal, prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers. Segons les declaracions en fase d’instrucció de dues testimonis protegides, O. A. les va enganyar per portar-les a Espanya enganyades i obligar-les després a exercir la prostitució per pagar un presumpte deute pel viatge. Els altres acusats es dedicaven, presumptament, a traslladar i controlar les noies. Està previst que el judici s’allargui dos dies.

El judici, que s’ha iniciat amb gairebé tres hores de retard, ha començat amb la declaració d’O. A., que ha negat totes les acusacions. Ha explicat que una de les testimonis protegides, que ha mort a causa d’una malaltia, va ser parella seva i que creu que l’acusa d’això per venjar-se ja que ell la va deixar. Pel que fa a l’altra testimoni protegida, O. A. assegura que només la va veure una vegada, quan la va anar a buscar a l’estació de tren de Lleida. Segons ha explicat, la seva xicota, que vivia a França, li va demanar que l’anés a buscar, perquè era la parella del seu germà, i que l’acompanyés fins a la botiga que la seva tieta tenia al barri de la Mariola de Lleida però que no la va tornar a veure més.