Darreres entrades a la venda per a Maremar de Dagoll Dagom

0
108

Dagoll Dagom torna al Teatre de la Llotja amb “Maremar”. Després d’exhaurir les entrades en la seva darrera visita amb aquest gran espectacle, la companyia torna a Lleida aquest divendres, a les 21.00 hores, en el marc de la programació de LaTemporada i a punt de repetir l’èxit de l’última vegada

L’espectacle es basa en Pèricles, Príncep de Tir, de William Shakespeare, que, malgrat haver estat un dels grans èxits populars en vida de l’autor, és una de les seves obres menys conegudes. L’obra està formada per una successió d’aventures, gairebé totes marineres, protagonitzades per l’heroi Pèricles que perd la seva dona Thaïsa després del naixement de la seva filla Marina en un vaixell enmig del mar davant de les costes de Grècia. Naufragis, tempestes, cossos que arriben exhaust a les platges, separacions familiars, bordells infames i pirates sanguinaris, es conjuren perquè el protagonista hagi de vagar errant per l’extrem nord-oriental de la Mediterrània: Mitilene, Efes, Antioquia, Tarsus, Pentàpolis… a la recerca de la seva família perduda; l’Odissea revisitada.

L’objectiu ha estat adaptar aquest drama a l’actualitat tot duent-lo al món desolat dels refugiats, les pasteres, els camps, els rescats, els voluntaris, els traficants de persones: Ulisses actuals que cerquen enmig del mar de la vida un lloc de refugi i d’escalf per a ells i les seves famílies.

Dins d’un plantejament auster però colpidor la companyia ha optat per portar la seva pròpia adaptació a un context poètic i emocional a través de les cançons de Lluís Llach, recreades a cappella per Andreu Gallén i de les coreografies d’Ariadna Peya. Paraula, Dansa i Cançó per recordar que encara hi ha esperança quan espera un món sencer, que és mentida que la mentida guanyi sempre a la bona gent.

Amb Maremar ha estat la primera vegada que la companyia s’enfronta a una creació partint d’un text de l’autor en els més de 44 anys d’història i, casualment, 40 anys després d’haver estrenat Antaviana i 30 de l’estrena de Mar i Cel.

Les darreres entradeses poden comprar als webs de LaTemporada Lleida i Teatre de la Llotja, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida. El preu és de 26€ la general i 22€, la reduïda.

Funció escolar

Dagoll Dagom oferirà una funció escolar aquest mateix divendres, a les 11.00 hores amb l’aforament complet. Després del musical, els i les estudiants podran tenir l’oportunitat de fer un debat amb els actors i les actrius on podran conèixer la seva trajectòria i tots els detalls de la producció.

Quim Masferrer torna a Lleida amb entrades exhaurides

Quim Masferrer torna al teatre de la Llotja el 22 de març amb el seu espectacle “Bona gent” amb el qual repeteix l’èxit de la darrera vegada que va visitar Lleida exhaurint totes les entrades.

“Bona gent” pretén retre homenatge al públic. Durant anys, dècades, segles…, des dels actors i actrius fins als directors, les dramatúrgies o les escenografies han rebut l’aplaudiment als teatres, però hi ha un gran “oblidat”, una peça clau a les arts escèniques: el públic. Per això, Masferrer creu que ha arribat l’hora de retre homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el mateix públic és el protagonista, o millor dit, molts protagonistes, que escriuen l’argument d’aquesta experiència teatral.

Una pantalla a l’escenari i unes càmeres que enfoquen la gent, de manera que el públic es veu reflectit. Aleshores es comparteixen històries entre tots. Això és “Bona gent”, un espectacle irrepetible, perquè l’actor no sap qui són els protagonistes ni quines històries explicaran.

Quim Masferrer

Nascut a Sant Feliu de Buixalleu, el 1998 Quim Masferrer funda la companyia teatral Teatre de Guerrilla. Masferrer és el director i l’autor de tots els espectacles de la companyia. Ha dirigit i protagonitzat programes televisius i radiofònics per les cadenes catalanes TV3, RAC 1 i Catalunya Ràdio i ha participat activament en altres programes.

El 25 de setembre de 2013 estrena el programa “El foraster”, una idea extreta del programa danès Comedy on the Edge, on l’actor descobreix els pobles més petits de Catalunya.

FER UN COMENTARI