La CUP espera que la polèmica de la Sixena passi factura al PSC i a Ros

Mireia Boya demana a l'alcalde que dimiteixi perquè els lleidatans "no li perdonaran" el seu suport al 155

Imatge del moment del tasllat
La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, ha acusat el govern espanyol d’estar recollint aquest dilluns el seu “botí de guerra”, en referència a les 44 obres d’art del Museu de Lleida, i ha dit que confia que això passi factura al PSC i a Àngel Ros en les eleccions del 21-D però també en les properes municipals. “L’estat espanyol ha vingut a humiliar-nos, han vingut aquí a buscar el seu botí de guerra”, s’ha queixat Boya, que ha negat que aquesta ja sigui una qüestió “sobre art o sobre justícia”. La líder dels anticapitalistes ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que no torni a apropar-se al museu a menys de 500 metres, perquè “la gent està molt enrabiada i té memòria”. Al seu parer, hauria de dimitir pel seu suport al 155. Ros es va apropar al museu a mitjanit i va ser escridassat pels concentrats.
“Espero que això li passi factura al PSC, no només d’aquí a deu dies, sinó el 2019, en les eleccions a la Paeria, perquè deixi aquesta cadira a la qual s’ha agafat amb les urpes”, ha etzibat Boya a les portes del museu, on ha advertit que la ciutadania no podrà oblidar la imatge de la Guàrdia Civil entrant a l’equipament a les 4 de la matinada per emportar-se les obres.

Boya ha alertat que això obre la porta a altres litigis per altres obres a la Franja de Ponent i a més “trenca la unitat històrica dels Països Catalans”. En tot cas, ha reivindicat la protesta “cívica, pacífica i tranquil·la” dels veïns de Lleida, i ha afegit que aquesta actitud es mantindrà per impedir el trasllat de més peces.