Concentració d’unes 200 persones al Rectorat de UdL per exigir l’alliberament dels consellers i de Sànchez i Cuixart

L'acte de protesta ha aplegat estudiants, professorat i personal d'administració i serveis

Unes 200 persones, entre estudiants, professors i personal d’administració serveis, s’han concentrat aquest migdia davant de l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per exigir l’alliberament dels vuit consellers destituïts i dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Una professora i una representant de l’estudiantat han estat les encarregades de llegir el manifest en el qual s’ha denunciat la “brutal repressió antidemocràtica que estan patint els catalans per part de l’estat espanyol”. En aquest sentit, s’ha qualificat de “totalment intolerable” la decisió de l’Audiència Nacional d’enviar a presó vuit dels consellers destituïts, a més de Santi Vila. L’acte, convocat per Universitats per la República i que ha durat uns vint minuts, ha finalitzant amb la interpretació dels Segadors per part dels assistents.
Representants de la comunitat universitària de la UdL s’han concentrat a les 12 hores davant del Rectorat per dir prou “als atacs a la democràcia” i exigir la posada en llibertat dels “presos polítics”. En el manifest que han llegit una representant del professorat i una estudiant s’ha denunciat la “brutal repressió antidemocràtica que estan patint els catalans per part de l’estat espanyol”. Més d’un mes després de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre “l’Estat ha continuat apostant per la via repressiva fins a l’extrem d’empresonar a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez pel simple fet d’haver-se manifestat a favor del referèndum”, afegia el manifest.

En el text s’ha qualificat d'”intolerable” el darrer episodi de “repressió extrema i inadmissible” que ha comportat l’empresonament de “nou membres del Govern legítim de Catalunya, escollit democràticament a les urnes”. Davant aquest context, el manifest ha finalitzat advocant per “fer efectiva la República Catalana i defensar-la!”.