Concentració d’un centenar d’advocats davant els jutjats de Lleida, “indignats” per l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Demanen la seva llibertat perquè consideren la decisió de la jutgessa "intolerable" i "sense sentit" en un "estat de dret"

Un centenar d’advocats, funcionaris, procuradors i treballadors del Col·legi d’Advocats s’han concentrat “indignats” aquest dimarts davant els jutjats de Lleida per demanar la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, després que la jutgessa de l’Audiència Nacional ordenés dilluns presó preventiva per tots dos per un presumpte delicte de sedició. El portaveu de l’Advocacia per la Democràcia, Carles Aguilà, ha assegurat que aquesta decisió judicial és “intolerable” des de qualsevol punt de vista i més jurídicament, “sense cap base”. “La repressió de Cuixart i Sànchez no està justificada i menys per un delicte de sedició”, explica Aguilà, que afegeix que han decidit manifestar-se perquè és una “vergonya” que persones “pacífiques” que s’han manifestat durant anys, estiguin privades de llibertat. L’Audiència Nacional no és competent per jutjar això, ha criticat. “Sembla que s’està forçant la situació i és molt greu en un estat de dret en que es pressuposa la imparcialitat en els jutges”, ha conclòs Aguilà.
Els concentrats davant els jutjats de Lleida han mostrat la seva “indignació” com a col·lectiu perquè Cuixart i Sànchez, asseguren, “no reuneixen cap dels requisits per ser acusats d’un delicte de sedició”. En la privació de llibertat s’ha de valorar tots els punts i alguns dels motius que s’argumenten per justificar la presó són “ridícules”, assegura Aguilà. “Són gent coneguda i per tant tenen arrelament i és ridícul l’argument de destrucció de proves. No hi ha cap base per imputar-los un delicte tan greu. Estem molt decebuts amb aquesta situació”, ha lamentat.