Colors de Ponent reivindica els drets del col·lectiu LGTBI en el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Des de la plataforma exigeixen polítiques i serveis “que tingui com a màxima la lluita per una societat diversa i igualitària en drets i llibertats”

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat a la plaça Paeria de Lleida per recolzar el manifest reivindicatiu de Colors de Ponent, en el marc del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. En aquest es remarca la necessitat de “fer front a les agressions que pateix el col·lectiu LGTBI” i posen èmfasi en la discriminació que pateixen les persones transexuals i transgènere.

El col·lectiu reclama que s’activin “tots els mecanismes efectius recollits en la Llei 11/2014 per fer front a la impunitat de violències LGTBIfòbiques”. “Cal un reconeixement i una resposta jurídica ferma contra la cultura de la violació”, diuen, i “una millor educació i informació sobre els aspectes diversos de la sexualitat a la nostra societat”. També hi remarquen la importància que aquestes demandes mantinguin una projecció territorial, “que arribin a tota Catalunya i no es centralitzin únicament en els grans nuclis urbans”.

Finalment, el manifest fa una crida a la col·laboració entre les entitats LGTBI amb l’administració pública. Tanmateix, reivindiquen polítiques i serveis “que tinguin com a màxima la no discriminació i la lluita per una societat diversa i igualitària en drets i llibertats”.