Cloenda dels casals d’estiu municipals que organitza la Paeria

La regidora d'Educació destaca el treball en valors que fan els infants i com aquestes activitats faciliten la conciliació de la vida laboral i familiar

0
651

Els casals municipals Estiu de Petits i Estiu de Joc s’han acomiadat avui amb trobades de cloenda que han comptat amb la participació de les famílies, després d’haver acollit un total de 1.650 nens i nenes durant els mesos de juliol i agost. La regidora d’Educació, Rosa Maria Salmeron, ha visitat les activitats que es duien a terme a l’Escola Bressol d’Albarés i a l’Escola Enric Farreny, dues de les seus d’aquests casals, i ha destacat que, en total i comptant també Esportmania, l’Ajuntament de Lleida ofereix tres mil places per al lleure educatiu dels infants d’1 a 14 anys durant l’estiu.

“Són activitats de lleure educatiu, amb tallers i sortides, on els nens treballen també diferents àrees d’interès com la música, el transport, la pau i les energies renovables. D’aquesta manera es treballen valors com la solidaritat, el fet de compartir i el treball en equip i és una manera de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies”, ha assegurat la regidora. A més, Salmeron també ha agraït la tasca dels 52 monitors contractats, els coordinadors, supervisors i alumnes en pràctiques que han participat en els casals, així com a les famílies que han mostrat la seva confiança en el projecte.

Durant la jornada d’avui els nens i nenes d’Estiu de Petits i Estiu de Joc han fet activitats lúdiques com contacontes i representacions musicals, que han comptat amb la presència de pares, mares i altres familiars.

Estiu de Petits 2018

“Estiu de Petits” és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d’1 i 2 anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s’hi organitzen contribueixen al desenvolupament i al procés de socialització dels nens i les nenes participants. Ha comptat amb 290 places.

A partir d’uns centres d’interès i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etcètera, es treballen amb els nens i les nenes aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres i el treball en equip. Les activitats han tingut lloc a l’escola bressol Ronda La Mercè, l’escola bressol Albarés i l’escola bressol La Mitjana. S’ofereixen dos torns, un al juliol i un altre a l’agost, amb horaris de 8.30 h fins a les 12.30 h, amb l’opció d’allargar-se fins a les 15 h si es queden al menjador.

Estiu de Joc 2018

El projecte “Estiu de Joc” és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. Enguany s’incorpora “Estiu de Joc 2” per nois i noies de 12 a 14 anys. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres.

Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre altres propostes. Enguany s’ofereixen 1.360 places i el projecte es realitza a les escoles Enric Farreny, La Mitjana, Pràctiques II, l’escola El Vilot – Sucs i l’escola Josep Manyé – Raimat en quatre torns durant el juliol i l’agost. L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 h fins a les 14 h i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15 h.

FER UN COMENTARI