Campanya de donació de sang a La Llotja de Lleida els dies 24, 26 i 27 de març

Lleida s’afegeix al conjunt de ciutats catalanes que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya en la crisi del coronavirus. Els dies 24, 26 i 27 de març, el Teatre de la Llotja comptarà amb un espai de donació, de les 17.30 a 21 h. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/lleida.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

L’Ajuntament de Lleida s’afegeix a la crida que el Banc de Sang i de Teixits fa a la societat civil per mantenir el ritme de donacions en la situació actual d’emergència sanitària. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això és necessari assegurar el nivell de 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.