Balls tradicionals a la Plaça Sant Joan de Lleida

El tinent d’alcalde Joan Gómez presenta els balls tradicionals dels diferents col·lectius que formen part del Fòrum Ciutadà de Cohesió Social

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gomez, ha presentat aquesta tarda el festival de Balls tradicional dels diferents col·lectius que formen part de FOCCS (Fòrum Ciutadà de Cohesió Social), que han tingut lloc a la Plaça Sant Joan. Una activitat s’inclou dins de les Festes de Setembre de Lleida.

Promovent aquestes activitats, l’Ajuntament de Lleida vol donar a conèixer, a través dels Balls tradicionals, diferents cultures amb què convivim dia a dia a la nostra ciutat, alhora que realitzem un treball intercultural, en tant en tant s’incorporen participant activament en la cultura local.

Les associacions que hi han participat han estat Nigèria Lleida, Balkanica “balkinski Ritmi”. Euroamerica, l’entitat romanesa Miorita, Bolívia Lleida, Amics MIRA i Camerunesos Anglòfons.

Els col·lectius han presentat les seves danses com un dels mètodes d’expressió més motivadors i generadors d’intercanvis culturals. Els espectadors ha tingut la possibilitat d’experimentar, vivenciar ritmes diferents, vestits diferents, músiques diverses de l’Equador, Bolívia, Bulgària, Colòmbia… a través de danses senzilles (de parella, grup, rotllana), apropant-nos al coneixement de les diferents cultures.

El Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social que agrupa més de 50 col·lectius migrants de la ciutat, treballa per a potenciar el coneixement de les diferents cultures d’arreu, així com per fomentar la participació dels mateixos en la ciutat.