Arriba al Ministeri de Cultura el requeriment sobre Sixena i els serveis tècnics en faran una anàlisi “jurídic”

El jutjat d'Osca va requerir a Méndez de Vigo que traslladi a l'Aragó les 44 obres d'art de la franja del Museu de Lleida

El Ministeri de Cultura ha rebut ja el requeriment del jutjat d’Osca, en què s’instava el portaveu i ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, a traslladar a l’Aragó les 44 obres d’art en conflicte amb la franja del Museu de Lleida. Ho fa emparant-se en l’article 155 que estableix que el ministre és l’actual responsable provisional de Cultura de la Generalitat i sol·licita també la intervenció de la policia judicial. Segons han explicat fons del ministeri a l’ACN, no s’ha adoptat cap decisió encara i seran els serveis tècnics els que en faran una anàlisi “jurídic”.
La providència del jutjat, encapçalat ara per un nou magistrat, ja que la jutgessa que va ordenar el trasllat provisional ja no n’és la responsable, sol·licita també a la policia judicial que prepari un pla d’actuació per dur a terme l’execució provisional de la sentència, en cas que les autoritats competents ignoressin l’ordre.

El jutjat número 1 d’Osca va emetre aquesta providència en resposta a la demanda presentada per l’Ajuntament de Vilanova de Sixena a través del seu advocat, Jorge Español. El magistrat dóna la raó a l’Ajuntament i reitera la petició que ja es va fer en diverses ocasions als anteriors consellers de Cultura, Santi Vila i Lluís Puig, perquè es traslladessin a Sixena les 44 obres d’art en litigi que estan al Museu de Lleida; en aquest cas al titular provisional de Cultura, Méndez de Vigo. En l’escrit, a més, recorda que tant Vila com Puig estan sent investigats pel Tribunal Suprem per un presumpte delicte de desobediència. Amb aquest requeriment a Méndez de Vigo, el jutjat adjunta també les resolucions judicials que fan referència a aquesta ordre d’execució provisional de trasllat de les obres d’art.