11 produccions de la Paeria a través del CECAAC

Els projectes, alguns amb rodatge a Lleida i participació del Magical Media, combinen el film d’assaig, de nous talents o radicats a Lleida o produccions destinades a grans audiències

El Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya, el CECAAC, ha liderat 11 produccions, 4 de les quals han comptat amb la participació del Magical Media, una del Teatre Municipal de l’Escorxador i 7 han tingut rodatge a la ciutat. Els projectes que s’han desenvolupat combinen produccions destinades a les grans audiències, el film d’assaig, el documental social, la recuperació de la memòria del nostre cinema, els films de nous talents, i projectes de cineastes radicats a Lleida.

La tinent d’alcalde Montse Parra ha remarcat que Lleida aposta per la indústria cultural i el sector audiovisual i ha indicat que en els darrers anys ha creat un clúster del sector, que s’ha pogut tirar endavant amb equipaments com el Magical, el CECAAC o les Escoles Municipals d’Art Leandre Cristòfol i l’Aula de Teatre. A més, la ciutat compta amb tres festivals culturals de referència, com l’Animac-Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya i Som Cinema. Aquesta plataforma conjunta, ha afegit Parra, permet que des de Lleida es desenvolupin diferents àmbits de treball, des de la creació, la interpretació, la música o la difusió, amb produccions de qualitat i de diferents formats.

En aquest sentit, s’ha de valorar el treball que es genera i que s’ha fet amb recursos humans radicats a Lleida, com actrius i actors, foto-fixa, realitzadors, ajudants de producció, operadors de càmera, auxiliars de càmera, tècnics de plató, maquillatge, vestuari, compositors i músics. Una de les accions a destacar és l’enregistrament a Lleida de la banda sonora per a “Vida Privada”, que es va fer a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb compositor lleidatà, Jordi Nus, i intèrprets del Lleida Art Ensemble.

De les 11 produccions, s’han rodat a Lleida “Vida Privada”, “Miquel Porter i Moix: La República de la llibertat i el bon humor”, “Dir Pedrolo”, “Lletres dins la boira”, “Amics per sempre”, “Cenestesia” i “Condamned”. D’aquestes, les quatre primeres han tingut la première a Lleida. Les localitzacions que s’han utilitzat han estat el Magical Media, propietats privades (al carrer Major), el Parc de la Mitjana, la Seu Vella, el Parador del Roser, el Museu de Lleida i La Llotja.

Rodatges de la Lleida Film Comission
Lleida també és escenari d’anuncis publicitaris, programes o videoclips. En el que portem d’any, la ciutat ha acollit els rodatges de diferents propostes i s’han atès nombroses consultes sobre espais, tant de la ciutat com del territori, possibles per a rodatges. Les localitzacions més demanades per a publicitats són el pont de Príncep de Viana, la Seu Vella i l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Entre els rodatges que s’han fet, hi ha el programa “La Nit de l’Aigua” i el projecte artístic “Del vell al nou, del nou al vell”, ambdós al Dipòsit de l’Aigua; una secció del programa ”APM?”, al Cafè del Teatre; Campanya per a l’Agència Catalana de Turisme “The adventure of Chance” a la Seu Vella; el videoclip de la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio “Despertem el món” gravada a la plaça de Sant Joan, i el programa “Un país mágico”, de TVE, amb imatges de diversos espais de la ciutat.

La Catalunya Film Commission (CFC) és un servei públic i gratuït de la Generalitat de Catalunya (Institut Català de les Empreses Culturals) que està a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se’n deriven a tot el territori. A Lleida l’oficina l’acull, en col·laboració amb la CFC, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.