S’obre el termini per sol·licitar els ajuts destinats al comerç i restauració de Lleida i el Baix Segre

Cada negoci podrà rebre fins a 2.999 euros sempre i quan no hagi estat beneficiari de la primera convocatòria

Una terrassa recollida a la plaça Ricard Vinyes de Lleida. ACN

Aquest divendres s’obrirà el termini per sol·licitar els 1,2 milions d’euros en ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària destinats a aquelles empreses de Lleida i el Baix Segre que van partir afectacions econòmiques pel confinament de la comarca del juliol passat.

La subvenció consistirà en una aportació única i màxima de 2.999 euros per negoci, sempre que no hagi estat beneficiari a la primera convocatòria dels ajuts. En aquesta segona convocatòria, l’Ajuntament de Lleida també s’encarregarà de tramitar les sol·licituds que optin a aquests ajuts dels fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya a través del Consell Comarcal del Segrià. Les sol·licituds es poden presentar fins el 6 de maig.

En aquesta segona convocatòria, tindran prioritat aquells negocis que no hagin estat beneficiaris de la primer i que van registrar una disminució de la facturació durant el juliol del 2020 de, com a mínim, un 25 % respecte al mes de juliol de l’any anterior per les restriccions decretades al Segrià per la covid-19. En concret, es repartiran 1.181.838 milions d’euros, que són els que van quedar sense consignar en la primera convocatòria, entre persones i empreses afectades dels municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp i Torres de Segre.

Les bases d’aquest ajuts concreten la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants. En aquesta segona convocatòria, s’inclouen també les agències de viatges, acupuntura, naturopatia, dietètica, fisioteràpia i massatges.

Tota aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l’obertura d’establiments, la minoració de l’activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones pel confinament del Segrià del juliol passat, amb la conseqüent disminució d’ingressos.