S’anul·len contractes a companyies lleidatanes per la covid-19

A parer de l'entitat cultural es tracta d'una vulneració “flagrant” del dret al treball dels afectats

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha manifestat “la més rotunda oposició” a la cancel·lació d’actuacions a grups i professionals de la cultura de la comarca del Segrià en el marc del brot de covid-19 que ha obligat a confinar la comarca. A parer de l’entitat suposa un exercici de “discriminació per raó de procedència geogràfica” i implica una vulneració “flagrant” del dret al treball dels afectats.

En el mateix sentit, la Paeria ha tramès “suport i solidaritat” a les companyies lleidatanes “que han patit cancel·lacions pel risc per la covid-19”. El regidor Jaume Rutllant ha indicat que aquestes decisions “no responen a cap fet objectiu”, per la qual cosa ha demanat “sentit comú i empatia”.

L’IEI no vol acceptar que mentre els professionals de tots els àmbits poden “accedir” a les seves respectives feines, els de la cultura “hagin de veure limitats els seus drets d’aquesta manera”.

Per això l’entitat reitera el suport a “totes aquelles persones que treballen per fer arribar la cultura arreu” i, en aquest cas en concret, a aquelles que d’aquesta activitat n’han fet “la seva manera de guanyar-se la vida”.

A més, l’IEI subratlla que les “incerteses” d’aquest temps “no poden ser motiu” per “limitar” l’activitat cultural “enlloc”.

D’altra banda, en la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut d’aquest dimecres la Paeria ha tramès “suport i solidaritat” a les companyies lleidatanes “que han patit cancel·lacions pel risc per la covid-19”.

El regidor Jaume Rutllant ha indicat que aquestes decisions “no responen a cap fet objectiu”, per la qual cosa ha demanat “sentit comú i empatia”.