Salut treu una aplicació mòbil amb informació dels hospitals i l’atenció primària de Lleida

Els usuaris poden gestionar l'admissió a consultes hospitalàries o conèixer el temps d'espera als serveis d'urgències

La Gerència Territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) han posat en marxa la nova aplicació mòbil ‘Salut/Lleida’. Ofereix a la ciutadania informació d’interès relacionada amb l’àmbit sanitari a la demarcació que engloba els hospitals universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, l’Hospital Comarcal del Pallars i l’Atenció Primària de Lleida i el Pirineu. Amb aquesta aplicació, que està disponible per a iOS i Android, els usuaris poden gestionar l’admissió a consultes de l’hospital des del mòbil sense fer cues, consultar localitzacions, temps d’espera als serveis d’urgències o l’evolució en temps real de les intervencions quirúrgiques dels seus familiars, entre altres opcions.

L’aplicació conté informació relacionada amb la ubicació i localització de tots els centres i hospitals, així com dels diferents espais i serveis amb un mapa interactiu, notícies i recomanacions i enllaços a altres aplicacions d’interès. Els usuaris també poden gestionar l’admissió a consultes de l’hospital sense haver de passar pels caixers, consultar el temps d’espera als serveis d’urgències dels hospitals i del CUAP, i rebre informació en temps real sobre l’estat d’una intervenció quirúrgica d’un familiar. A través d’un codi d’identificació, poden saber quan comença, com evoluciona i quan acaba l’operació amb notificacions que poden rebre al mòbil.

Aquesta nova aplicació es troba en una primera fase d’implementació i s’anirà ampliant i millorant en base a les necessitats dels usuaris, segons han explicat des de l’ICS i GSS. Es pot descarregar a les botigues d’aplicacions d’iOS i Android. Han col·laborat en el disseny i programació de la nova app les empreses Use It i Medtronic.