Salut podria avançar la fase 3 a Lleida

Tot dependrà de l'evolució de l'epidèmia

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de la plaça Sant Joan. ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta a que Barcelona i Lleida puguin passar a fase 3 abans del 22 de juny. “Seria possible si veiem que és una proposta lògica a l’evolució de l’epidèmia. Ho haurem de valorar”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

La consellera de Salut sí que ha confirmat que aquest dilluns 8 de juny es permetrà ja la lliure circulació de persones entre les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, però ha llançat un avís a la ciutadania. “Arriba un punt en què és igual la fase en què estiguem. Les mesures higièniques hauran de perdurar”, ha reflexionat en veu alta Vergés, que ha admès que el coronavirus continua circulant i “tindrem ensurts encara durant un temps”. “Hem d’estar preparats per segones onades però treballant perquè això no impliqui aturar el país ni confinar la gent a casa”, ha reiterat la consellera de Salut. “No volem controlar la societat, volem controlar l’epidèmia. Per això hem de donar missatges clars”, ha sentenciat Vergés.

En paral·lel, Vergés ha criticat el decret de ‘nova normalitat’ que està preparant el govern espanyol un cop finalitzat l’estat d’alarma a partir del 21 de juny. “Crec que son ganes d’intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències son d’altres”, ha etzibat aquest dissabte Vergés als micròfons de Catalunya Ràdio. “Demanaria al govern espanyol que s’ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d’intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret”, ha afegit la consellera de Salut.