Salut instal·la als CAP de la regió de Lleida mòduls de suport per a la covid-19

La Conselleria de Salut ha començat a instal·lar a la regió sanitària de Lleida els mòduls de suport als centres d’atenció primària (CAP) per a l’activitat de la covid-19.

El primer equipament s’ha col·locat al CAP Balàfia-Pardinyes-Secà i d’aquí uns dies muntaran els d’Alcarràs i l’Eixample de Lleida, ha informat la Conselleria aquest dimarts en un comunicat.

Salut instal·larà 13 mòduls prefabricats que permetran fer PCR i proves als pacients amb patologies respiratòries fora dels centres.

La instal·lació dels mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, que comporta una inversió de 12,9 milions d’euros a la regió sanitària.

La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assegurat que s’ha tingut en compte l’entorn dels centres “perquè no tots els CAP disposen d’un espai pròxim amb els requisits per acollir un mòdul d’aquestes característiques”.

“Hem assignat aquests annexos als CAP que tenien problemes d’espai per diferenciar circuits de pacients covid i no covid, amb l’objectiu de garantir la seguretat tant dels pacients com dels professionals”, ha afegit Farreny.