Salut inicia els cribatges massius a Lleida

La Conselleria de Salut ha iniciat aquest divendres en el Centre Cívic de Balàfia els cribatges massius dirigits la població de la ciutat de Lleida per la pandèmia del coronavirus, en una actuació que es dirigeix especialment a persones asimptomàtiques d’entre 18 i 40 anys, així com al seu cercle familiar i a tots els que la vulguin realitzar de forma voluntària.

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria ha recordat que el calendari de cribatges també inclou els barris de Pardinyes, Centre Històric, Mariola i Secà de Sant Pere durant els propers dies 1, 2 i 3 de setembre.

La gerent de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha destacat que “els últims dies hem vist que no solament no es redueix ni estabilitza la taxa per 100.000 habitants, sinó que augmenta”, en una tendència que també s’observa en la resta de Catalunya.

Per aquest motiu, ha plantejat realitzar cribatges de cerca activa de casos, amb l’objectiu de reduir les cadenes i la velocitat de transmissió a la ciutat: “S’han escollit aquells barris en els quals hi ha una alta incidència sostinguda en el temps”.

Farreny ha convingut que realitzar PCR per si soles no és una solució “màgica”, i ha assegurat que han d’anar acompanyes d’aïllaments preventius i quarentenes, i ha afirmat que el sistema assistencial es troba en un moment de calma tibant, segons ella.