Reconeix que l’exparella li va dir cinc cops que no volia tenir relacions sexuals

L’acusat diu que també li va baixar els pantalons tot i la seva negativa

El jove de 23 anys, veí de Lleida, acusat de violar la seva exparella al replà de l’últim pis de l’edifici on la dona resideix va reconèixer ahir durant el judici que es va celebrar a l’Audiència Provincial de Lleida que la noia li va manifestar fins en cinc ocasions (dues en el portal del bloc i tres en el lloc on va succeir) que no volia mantenir relacions sexuals amb ell. Així mateix, també va admetre que li va treure el telèfon mòbil i que “li vaig baixar els pantalons, ella se’ls va pujar i jo se’ls vaig tornar a baixar i es va deixar fer”. Malgrat tot, va negar que l’agafés dels braços i va puntualitzar que “en diverses ocasions, quan érem parella i amics, si quedàvem ella sabia què anava a succeir”. Finalment, va indicar que “em va quedar clar que em va dir que no”.

La víctima va explicar que quan van quedar “no volia que entrés a casa, perquè sabia que era impulsiu. La intenció de quedar amb ell era per prendre alguna cosa i tenia por que entrés per tenir relacions sexuals, ja que jo no volia. Li deia que no i em va abaixar els pantalons mentre m’agafava els braços. No vaig poder demanar ajuda”. Els fets van tenir lloc el 19 de juliol de 2018 i els va denunciar deu dies després “perquè em vaig espantar per les pèrdues de sang que tenia”. Els psicòlegs de l’EATAV van donar credibilitat al relat de la noia.

Fiscalia va demanar nou anys de presó per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual i per un delicte lleu de lesions i alternativament, set anys per agressió sexual, de la mateixa manera que l’acusació particular. La defensa va demanar l’absolució.