Rebutgen les 4 places licitades per la Paeria per acollir víctimes de violència masclista i reclamen un centre públic

Dones Lleida recorre el decret de l'Ajuntament de Lleida i acusa el consistori d'incomplir un compromís electoral

El Grup de Dones de Lleida han presentat aquest divendres un recurs de reposició contra el Decret de la tinent d’alcalde, Jordina Freixenet, fet públic el 28 d’octubre, en què es licitaven 4 places d’acollida urgent a dones víctimes de violència masclista. L’advocada i membre de Dones de Lleida, Ester Sancho, lamenta que “una vegada més hem de veure que en lloc de fer un centre públic, es limiten a licitar un servei privat amb només 4 places i fins a l’abril de 2021”. Consideren que és un servei “infradotat” i que és “decepcionant” que se segueixi fent una “política de pedaços” en comptes de “passar a l’acció”.

Dones de Lleida acusen l’Ajuntament de Lleida de no haver fet cap pas cap per a la creació d’un centre d’acollida públic que ofereixi “una atenció digna i a l’alçada de les circumstàncies”, tal com es va comprometre l’equip de govern per escrit durant la campanya electoral.

Critiquen que fa 40 anys que reclamem un centre públic municipal d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fill i que en l’anterior legislatura van ocupar la seu del casal de la dona en una acció simbòlica per reclamar-lo, acudint l’aleshores regidor de govern Sr. Rodamilans qui es va comprometre a parlar-ne en una audiència pública.

Lamenten que, quan per primer cop arriba al govern un equip que durant la campanya electoral havia signat un compromís escrit per la creació del centre (punt 2n del decàleg del grup signat per diferents partits polítics el 13 de maig de 2019), han de veure com tot queda en “paper mullat” i per Decret de la tinent d’alcalde es torna a licitar un recurs d’acollida urgent per a 4 places i només fins abril de 2021.

A més, lamenten, en la setmana del 25N en què s’han succeït els discursos institucionals en pro de lluitar amb totes les eines contra la violència masclista i oferir els recursos adients a les dones que la pateixen, veuen que contràriament al que diuen, a Lleida segueix sense un centre d’acollida i sense un compromís polític “real” per dignificar l’atenció a aquestes dones que els hi ofereixi sortir de la seva situació, “rebre el tractament que mereixen, gaudir d’un suport o ajut institucional que faciliti la seva recuperació i que les permeti incorporar-se social i laboralment amb una normalització plena de les seves vides i dels seus fills”.