Pueyo demana al Procicat limitar mesures més restrictives per a bars i restaurants de Lleida

L'alcalde demana als governs català i espanyol "concreció" sobre les ajudes econòmiques anunciades

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha traslladat aquest divendres al Procicat la petició de limitar les mesures “dures de restricció” que afecten el tancament de bars i restaurants de la ciutat, així com també comerços que només poden obrir amb cita prèvia des de fa 9 dies a causa dels rebrots de covid-19.

L’alcalde ha afegit que aquesta demanda es fa “sempre amb totes les garanties sanitàries” i ha assenyalat que és una necessitat per tal que a la ciutat no quedi un “teixit empresarial al límit de la inanició”. Pueyo també ha demanat als governs català i espanyol “concreció” sobre les mesures econòmiques anunciades per distribuir entre el comerç i l’hostaleria afectats per la crisi sanitària.

Nou dies després de l’inici del “confinament dur” a la ciutat de Lleida, l’alcalde Miquel Pueyo ha reconegut que toca viure “setmanes complexes i incertes” que afecten “moralment i econòmicament” als ciutadans. En aquest sentit, ha fixat les persones “al centre de les prioritats” i ha assegurat que no volen deixar d’atendre “cap pilar dels fonamentals”.

En un missatge gravat i difós a través dels canals de comunicació de la Paeria, Pueyo ha explicat les demandes que ha fet aquest divendres a la reunió del Procicat.

A banda de la de limitar les mesures més dures de la restricció a l’hostaleria i el comerç, l’alcalde també ha demanat al govern espanyol la possibilitat de tornar a aplicar ERTOs a les empreses com quan es feia durant l’estat d’alarma i que aquests es puguin allargar fins al 30 de setembre.