Presó per un detingut a Lleida acusat de maltractar el nadó de la seva parella

Se l'acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i la mare està investigada per un d'encobriment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Pla general de la façana dels jutjats de Lleida. CEDIDA

El jutjat d’Instrucció 2 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi en grau de temptativa, per a l’home de 38 anys acusat d’haver maltractat, suposadament, el nadó de quinze mesos de la seva parella. Tant ell com la seva companya han pres declaració aquest divendres. La dona està investigada per un delicte d’encobriment i no s’ha acordat cap modificació sobre la seva situació personal. Els fets haurien passat dimarts a la matinada, al Centre Històric de la capital del Segrià. La Guàrdia Urbana s’hi va personar per aldarulls i van trobar l pis un nadó que presentava lesions evidents.

El petit, juntament amb la mare, va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El personal sanitari va constatar que l’infant tenia diferents cops al cos i va activar el protocol per maltractament infantil. Posteriorment, el nadó va ser derivat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Al migdia del mateix dimarts, la policia va arrestar l’home al domicili de la parella de la mare com a suposat autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i lesions.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha assumit la tutela del nadó, després que s’activés el protocol per maltractament infantil.