Urbanisme netejarà de deixalles les parcel·les municipals del polígon Entrevies

La comissió també assumeix una proposta de resolució per millorar la visibilitat de l'encreuament del Camí de la Creu i el carrer Olivera

La comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat de la Paeria ha assumit la proposta de resolució presentada pel grup municipal del PDeCAT i Unió que insta el govern a mantenir netes i en bon estat les parcel·les municipals. El text de la moció posa com a exemple una parcel·la situada al final del carrer Enginyer Agustí i el carrer Enginyer Pau Agustí, al polígon Entrevies. La Paeria incompleix la seva pròpia normativa en matèria de prohibició d’emmagatzematge d’escombraries, residus i runes, fent que aquest solar s’hagi convertit en un abocadors.

La parcel·la, que és on anys enrere l’Ajuntament de Lleida havia proposat que es construís la mesquita per a la comunitat musulmana de la ciutat, té ús industrial i no està limitada per cap tanca perimetral, com marcaria la norma. Segons els articles 31 i 40 de l’Ordenança del Paisatge Urbà de Lleida, relatius a la conservació de solars o parcel·les i a la regulació dels espais lliures d’edificació en l’àmbit urbà obliguen als propietaris de les finques a mantenir-les netes i en bon estat de seguretat i salubritat.

Millora de l’encreuament del camí de la Creu

Urbanisme també ha assumit una altra proposta de resolució del PDeCAT que reclama que s’adoptin mesures per garantir la visibilitat dels conductors a la cruïlla entre el Camí de la Creu i el carrer Olivera, a prop de la zona d’oci de la carretera d’Osca. El text també reclama més presència de la guàrdia urbana amb la finalitat de garantir la seguretat dels vianants i dels vehicles que es mouen per aquesta zona d’oci.