Roger Torrent recorda Lluís Companys uns dies abans de l’aniversari del seu assassinat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assistit aquest dissabte, a Cervera, a un dinar amb diversos càrrecs electes i orgànics de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana i militants de la Segarra i de l’Urgell, encapçalats pel director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies i candidat de la formació a la Paeria de Cervera, Joan Santacana i l’alcalde d’Agramunt i diputat al Parlament de Catalunya, Bernat Solé.
Per Torrent ha estat un moment de reunió durant el qual ha pogut conversar amb els seus companyes i companys de partit i posar en comú aspectes com “el moment que viu el país i, sobretot, l’esperança i l’objectiu que ens hem marcat com a organització política però també d’aquesta majoria independentista i republicana; conjurant-nos, com sempre, per continuar avançant i per treballar plegats”.
El dirigent republicà s’ha mostrat totalment convençut de que Catalunya és més a prop que mai de la seva independència i, per tant, “més a prop que mai dels somnis del president Lluís Companys a qui dilluns, en l’aniversari del seu assassinat, reivindicarem com hem fet sempre. Però el millor homenatge que podem fer al president Companys és construir la República”.
En aquest sentit, Torrent ha volgut remarcar que l’1 d’octubre “és una fita importantíssima des d’un punt de vista polític, des d’un punt de vista social, des d’un punt de vista de país; però també des d’un punt de vista de construcció de la República”. “Estic convençut que Esquerra Republicana com ja ha demostrat al llarg de la seva història -des de Francesc Macià i Lluís Companys fins ara amb Oriol Junqueras- liderarà i treballarà per construir aquesta República”, ha reblat.
En un altre ordre de coses, la Federació Regional de Lleida farà un homenatge a la figura de Lluís Companys, en el 78è aniversari del seu assassinat, el proper dilluns 15 d’octubre a 2/4 de 7 de la tarda al municipi del Tarròs. L’acte comptarà amb la presència de Marta Vilalta, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement i portaveu nacional i Carles Comes, president regional d’Esquerra Republicana de Catalunya.