Postius repta Àngel Ros a fer pagar el vial Víctor Torres als promotors

El grup municipal ha votat en contra aquest divendres de l’enèssim reajustament del traçat de l’avinguda Víctor Torres perquè la Paeria preveu que sigui costejat amb fons municipals

El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, ha reptat el paer en cap de la ciutat, Àngel Ros, a demanar als promotors del futur centre comercial de Torre Salses que paguin la totalitat del cost de construcció del vial Víctor Torres. Postius ha dit durant el ple del mes de novembre, que s’ha celebrat durant el dia d’avui, que la modificació que preveu l’equip de govern només comportarà el guany de milions d’euros per als promotors del complex comercial de Torre Salses a costa de que sigui la ciutat qui n’assumeixi la inversió.

El grup municipal ha votat en contra aquest divendres de l’enèssim reajustament del traçat de l’avinguda Víctor Torres perquè la Paeria preveu que sigui costejat amb fons municipals. Postius considera que aquest nou intent de superar els obstacles que posa la comissió territorial d’Urbanisme al projecte no reeixirà perquè continua sense adaptar-se a les seves directrius. Amb tot, no descarta que pugui intentar fer-ho tirar endavant en el context d’una Generalitat intervinguda pel 155, amb la complicitat del govern del PP. No en va, el PP i C’s han votat favorablement a la proposta de l’equip de govern.

D’altra banda, la moció presentada pel PDeCAT en suport a la unitat del Museu de Lleida ha estat aprovada en cinc dels seus sis punts, per bé que el PSC s’ha oposat al que censurava la utilització de l’aplicació del 155 per part del jutjat d’instrucció número 1 d’Osca per reclamar l’entrega immediata de les 44 obres procedents del monestir de Sixena.

En un altre ordre de coses, la moció conjunta presentada pel PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú de Lleida demanant l’alliberament dels presos polítics catalans ha estat rebutjada pel vot contrari del tripartit favorable al 155: PSC, C’s i PP. Els socialistes n’havien presentat una altra amb un redactat enganyós a favor de la justícia i el diàleg que només ha obtingut els 8 vots de l’equip de govern.