Postius anuncia que sol·licitarà que Lleida sigui declarada Municipi de Gran Població si surt escollit alcalde

Aquest instrument permetria la creació de districtes a la ciutat i afavoriria la presa de decisions d'una forma descentralitzada i propera al ciutadà

0
317

El candidat a paer en cap per la llista de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, ha explicat avui les línies mestres del seu programa electoral per a les municipals del 26 de maig, que ha resumit en quatre grans blocs: canvi de model de ciutat basat més en la indústria i la captació d’empreses amb valor afegit, el canvi en el model comercial, un canvi en la gestió de la Paeria per fer-la més transparent i eficient i un canvi en el que representa Lleida com a capital respecte al conjunt de Catalunya. En aquest capítol, ha anunciat que una de les primeres decisions que prendrà si rep la responsabilitat de governar serà sol·licitar la declaració de Lleida com a Municipi de Gran Població.

Postius ha explicat que “som la segona capital del país i no només hem de reivindicar-ho des d’aquí, sinó que també volem que se’ns reconegui”. És per això que planteja que “la ciutat de Lleida sigui declarada Municipi de Gran Població”. “Això voldrà dir que tindrem un règim de funcionament similar al que té la ciutat de Barcelona, que ens permetrà crear districtes a la ciutat, que la presa de decisions sigui més descentralitzada i propera al ciutadà i més transparent”. L’opció de declarar Lleida com a Municipi de Gran Població “és una possibilitat que, des de fa molts anys, es podia haver sol·licitat i que si no s’ha fet és perquè el PSC parla molt de capitalitat, però a l’hora de la pràctica, no ha fet res”. Aquesta declaració la pot sol·licitar Lleida com a capital de província, sempre i quant hi hagi un acord del ple per demanar-ho al Parlament.

La capitalitat, ha afegit, “també l’hem d’exercir en el procés de construcció de la república”. “Nosaltres volem ser actors principals d’aquest procés per aconseguir la creació d’un nou estat independent i estarem al costat de la Generalitat, del Govern, de les nostres institucions i dels presos polítics i exiliats”.

Pel que fa al canvi de model de ciutat, Postius ha explicat que “no n’hi ha prou amb que Lleida sigui una capital administrativa i de serveis. Lleida ha de fer la revolució industrial. Tenim sòl, tenim energia, tenim talent i, per tant, hem de fer una aposta clara per la captació d’empreses, d’indústria del segle XXI”. Segons Postius, “això generarà oportunitats per tota aquella gent jove que ha de marxar fora, per tots aquells que van marxar i ara voldrien poder tornar i per tota aquella gent que busca un lloc de treball i no el troba, cosa que tindria una repercussió positiva en el conjunt de la ciutat: en la construcció, en els serveis, el el comerç”.

En el capítol del canvi de model comercial, Junts per Catalunya Lleida “aposta perquè la implantació de les noves instal·lacions comercials es facin al conjunt dels barris de Lleida per crear sinergies amb el comerç local” com a mitjà per combatre el fenomen de la “desertització de locals comercials als barris”. En aquest sentit, fixa el pla de l’estació com a prioritari en detriment de projectes com el de Torre Salses.

Toni Postius, que ha presentat les línies mestres del seu programa acompanyat de diversos dels integrants de la seva candidatura, ha afegit, en el terreny dels canvis en la gestió municipal que “volem un ajuntament que tingui cura dels recursos de tots”. “No pot ser que tinguem un informe com el que recentment va emetre la Sindicatura de Comptes, on es parla d’irregularitats en la gestió de les concessions municipals. En aquest aspecte, plantejarem mesures concretes per tenir una ciutat neta, ben il·luminada, amb un bon manteniment de la via pública, amb un transport públic que funcioni”. El candidat de Junts per Lleida també ha posat l’accent en la propsta de canvi de model policial perquè la Guàrdia Urbana adopti un model de policia de proximitat.

Junts per Catalunya Lleida arrenca la campanya electoral de les municipals i les europees aquest vespre, amb un acte a les nou a la plaça dels Pagesos.

FER UN COMENTARI