Miquel Pueyo: “No acceptaré cap tipus de xantatge ni l’amenaça de privar d’un dret bàsic com són la llum i el gas”

La resposta d'avui és la primera que fa la Paeria publicament i destaca "la necessitat d'arribar a solucions que protegeixin les famílies"

0
529
Miquel Pueyo en roda de premsa aquest matí a la Paeria. Foto: Roger Blazquez

Miquel Pueyo ha respost aquest matí a l’amenaça de tallar la llum i el gas a 1.200 famílies lleidatanes que Endesa va fer a l’Ajuntament durant el mes d’agost. L’empresa amenaçava a la Paeria en deixar de subministrar els seus serveis a les famílies en situació de vulnerabilitat si no pagava el 50% del deute no havien pagat.

Pueyo s’ha mostrat contundent afirmant que “no acceptaré cap xantatge ni cap amenaça de privar un dret bàsic com són la llum i el gas”, a més a més, ha afegit que “entre les grans corporacions i les famílies, sempre triarem les famílies”.

Referent a les polítiques que emprendrà el nou govern en relació amb les famílies en situació de vulnerabilitat, Pueyo ha comentat que “el que hem de fer és protegir les famílies”, afirmant que “serà aquesta serà una prioritat pel govern de la Paeria”. L’alcalde també ha destacat que es basaran amb l’article 24/2015 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya que prohibeix els talls de subministrament a persones vulnerables entenent que jurídicament té “un rang superior al decret que va aprovar l’Estat”.

Pel que fa a les accions que emprendrà la Paeria, ha destacat que en primer lloc demanem la condonació del deute acumulat per les persones protegides per aquesta llei des de l’any 2015, en segon lloc, instem als ajuntaments de Catalunya afectats pels talls de subministrament a organitzar-se amb l’objectiu que cap família es quedi a les fosques i, a l’hivern, sense calor , també instem a les diputacions catalanes a prendre partit a un conflicte que planteja un dilema entre les grans corporacions i les famílies i, en últim lloc, instem a la Generalitat a liderar jurídicament i políticament els drets bàsics de la ciutadania, impulsar la cooperació i fer de paraigua en les negociacions amb les grans empreses.

Pueyo ha finalitzat la roda de premsa remarcant que la d’avui és la primera resposta pública que fa la Paeria a l’empresa.

FER UN COMENTARI