L’oposició denuncia ”menysteniment” del PSC per no convocar la Comissió de Carrers

ERC, PDeCAT, Crida-CUP i Comú volen explicacions de perquè només es van substituir quatre dels nou noms de carrers vinculats amb el franquisme

0
180
Circ Raluy Legacy 728×90

Els grups municipals d’ERC-Avancem, el PDeCAT i Unió, la Crida-CUP i el Comú han denunciat el seu malestar pel ”menysteniment” del govern del PSC a la Paeria, i en especial de la presidenta de la Comissió de Carrers, Montse Parra, per fer cas omís de la petició dels quatre grups el passat 13 de desembre per a la convocatòria urgent d’aquesta comissió amb l’objectiu d’abordar el canvi de quatre carrers de la ciutat per decisió de l’alcalde Fèlix Larrosa. Són els quatre carrers que Larrosa va anunciar que modificava del nomenclàtor perquè portaven noms franquistes. Els grups volen explicacions del perquè només se substitueixen quatre dels nou carrers amb noms vinculats amb el franquisme.

Els grups van demanar la convocatòria de la comissió en un termini màxim d’un mes, temps que va expirar dilluns sense que s’hagi obtingut resposta per part del govern municipal. De fet, aquesta va ser la segona petició, ja que dos dels grups – ERC i la Crida – ja ho havien demanat el passat 27 de novembre.

ERC-Avancem, el PDeCAT i Unió, la Crida-CUP i el Comú recorden que, segons el cartipàs municipal, ”la Comissió sempre es podrà convocar de forma extraordinària per petició d’un grup municipal” i, per tant, suposa un incompliment del reglament municipal.

Els quatre grups consideren que l’equip de govern ha d’explicar a la comissió el perquè de la substitució de només quatre dels nou carrers amb noms vinculats amb el franquisme – alcalde Areny, alcalde Recasens, germans Recasens i a Sangenís Bertran, que s’expliquin els criteris emparats per a la substitució d’aquests noms, així com els que s’han utilitzat en la tria dels nous. També demanen sotmetre a debat i votació la retirada dels cinc noms de carrers vinculats amb el franquisme que l’alcalde ha decidit mantenir en el nomenclàtor.

Els grups lamenten haver tingut coneixement dels canvis decidits per Larrosa a través dels mitjans de comunicació, tant pel que fa a la retirada de quatre carrers amb noms franquistes com els nous noms triats per substituir-los – Joana Raspall, les germanes MIrabal, Rosa Parks i Dolors Lolín Sabaté –, sense que aquestes actuacions hagin passat per la comissió pertinent.

FER UN COMENTARI