Les primàries obertes de Comú Lleida donen el tret de sortida amb 300 vots

S'han instalat 10 taulas pels carrers de Lleida on els empadronats de la ciutat poden votar per un dels 12 candidats

Les primàries obertes del Comú de Lleida han començat aquest dissabte amb 10 taules i més d’una seixantena de persones treballant-hi, entre voluntàries i fedataris. Valorem com a molt positiva la participació de la gent de Lleida, que en aquest primer dia (fins a les 19h) ha emès 280 vots: 251 presencials a les taules del centre de la ciutat (8), la Bordeta i Serrallarga i 29 votacions online, a través de la nova plataforma de vot telemàtic que el Comú ha posat a disposició de la ciutadania.

Les 10 taules s’han posat en funcionament amb total normalitat sobre les 10 del matí, i per la tarda s’ha ressituat la taula de la plaça Europa al Clot de les Granotes i la de Cappont a la Pl. Blas Infante, per facilitar l’afluència de veïns/es a les urnes. Demà al matí tornarem a treure les urnes al carrer (excepte la del mercat de Pardinyes) mentre que la tarda de diumenge es podrà votar presencialment a la plaça Mossen Cinto Verdaguer (davant Funàtic) i a la pl. Ricard Vinyes.

Durant la setmana es mantindrà oberta totes les tardes de dilluns a divendres la urna situada al local del Comú de Lleida al c/ Enric Pubill “Lo Parrano” 8 (Balàfia). El proper cap de setmana es completaran les votacions obrint de nou taules per tota la ciutat i incloent Sucs.

Tothom que visqui a Lleida, encara que no sigui militant ni votant del Comú, pot dir quines candidates i candidats prefereix entre els 12 que s’han presentat. Aquesta és una candidatura municipalista i participativa. Aquest és un projecte col·lectiu, divers i complementari, és una llista paritària il·lusionant i pel canvi, feta a partir de l’acord del Comú de Lleida amb Podem i Catalunya en Comú per construir una candidatura unitària guanyadora

En l’edició anterior de primàries del Comú (2015) van votar 573 persones, de les quals 176 van fer-ho per via telemàtica.