L’assemblea d’ERC ratifica l’acord amb Junts per Catalunya i el Comú per formar un pacte de govern a la Paeria

L’assemblea local d’ERC Lleida ha donat llum verda aquest dimarts a la nit al Pacte d‘Entesa per al canvi honest, valent i emprenedor a la ciutat de Lleida entre Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida. Els militants hi ha donat suport amb 34 vots a favor i 3 en blanc.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, destaca que “la ratificació de l’assemblea a la proposta de Pacte d’Entesa al govern de la Paeria és la culminació d’un intens treball de dues setmanes a tres bandes” i que “reflecteix la voluntat de canvi honest que la ciutadania va expressar a les urnes el passat 26 de maig.”

D’altra banda, valora molt positivament que l’assemblea del Comú de Lleida també hagi aprovat l’acord, ja que permetrà tirar endavant un govern amb un ampli consens.

Pueyo celebra que “l’acord programàtic recull el 90% del programa electoral d’Esquerra i l’organigrama del govern està basat en el pentàgon de la Lleida saludable, propera, connectada, justa i compromesa, en què s’hi ha afegit la Lleida emprenedora i valenta per sumar les diferents sensibilitats.”

“El Pacte d’Entesa expressa una voluntat ferma de canvi en les prioritats polítiques i en la manera de fer les coses, des de la transparència, l’acord i el consens”, afirma el Paer en Cap, qui ha batejat l’acord com “el Pacte de Sant Joan”.

El document del pacte especifica que els tres objectius compartits entre les tres forces polítiques són conformar un govern municipal estable per a tot el mandat; apostar per la transparència, la participació, la lluita contra la corrupció, el bon govern i el codi ètic en la gestió pública; i activar l’acció municipal en aquell àmbits més urgents per tal de millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes.

El pacte també estableix que l’estructura organitzativa del govern municipal tindrà 15 regidories distribuïdes en 8 àrees, a més d’Alcaldia, i que els acords es prendran per consens.

Així, hi haurà una Regidoria de Seguretat i convivència dins l’àrea de la Lleida segura, mentre que l’àrea de la Lleida valenta la conformaran la Regidoria de Govern obert i qualitat democràtica i institucional i la Regidoria de Participació i lluita contra la corrupció. A l’àrea de la Lleida connectada hi haurà la regidoria d’Urbanisme i la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, mentre que a l’àrea de la Lleida justa hi haurà la Regidoria d’habitatge i transició energètica i la Regidoria de drets socials. L’àrea de la Lleida saludable estarà formada per la Regidoria de salut i economia i la Regidoria d’Esports i Activitat Física. La Regidoria de cultura i model de ciutat i la Regidoria de joventut, festes i tradicions dependran de l’àrea de la Lleida propera. Pel que fa a la Lleida compromesa, comptarà amb la Regidoria d’educació, drets i feminisme. Per últim, la Regidoria de Promoció econòmica i Turisme, la Regidoria d’Ocupació i Responsabilitat Social i la Regidoria de Comerç i Consum formaran part de la Lleida emprenedora.

El document també descriu el Pla d’actuació municipal, que consta de 27 punts programàtics i va acompanyat d’un annex programàtic de 165 pàgines.