Larrosa i Mínguez proclamats oficialment com a candidats per rellevar Ros

El partit valida 147 avals al primer secretari dels socialistes de la capital del Segrià, i 102 a l'alcaldessa en funcions de LleidaEl PSC de Lleida ciutat proclama oficialment

L’alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, i el primer secretari del PSC de Lleida ciutat i segon tinent d’alcalde de la Paeria, Fèlix Larrosa, han estat proclamats oficialment aquest dijous candidats a les primàries que l’agrupació local del partit celebrarà dilluns vinent per escollir la persona que prendrà el relleu d’Àngel Ros al capdavant de l’Ajuntament de Lleida i que, a la vegada, esdevindrà el candidat de la formació en les municipals del 2019. Després del recompte efectuat aquest matí, l’autoritat electoral de les primàries a l’agrupació del PSC de Lleida ciutat ha validat un total de 102 avals a Mínguez, i 147 a Larrosa. Els dos candidats ja van anunciar aquest dimecres, després de presentar els respectius avals recollits, que havien superat el mínim fixat de 92 (el 25% de la militància local). Les primàries estan previstes pel dilluns 27 d’agost i, dos dies després, el Ple de la Paeria en què s’investirà el nou alcalde de la ciutat.

Poc abans de les vuit del vespre d’aquest dimecres, hora en què finalitzava el termini, Fèlix Larrosa i Montse Mínguez van presentar a la seu del PSC de Lleida ciutat els avals que, respectivament, havien recollit d’entre la militància per poder confirmar les seves candidatures a les primàries locals. Larrosa va anunciar que en presentava 151, mentre Mínguez va assegurar que superava els mínim fixat de 92, però sense concretar-ne el nombre. Aquest migdia l’autoritat electoral de les primàries del PSC de Lleida ha procedit a l’apertura, validació i recompte dels avals lliurats pels dos precandidats. En total, s’han comptabilitzat 261 avals, dels quals 147 han estat per a Fèlix Larrosa i 102 per a Montse Mínguez, al marge d’altres 12 que s’han considerat nuls. D’aquesta manera, el PSC de Lleida ciutat ha proclamat ambdós candidats a les primàries per a l’elecció de l’alcalde de Lleida i cap de llista del PSC a les pròximes eleccions municipals del 2019.

L’agrupació local del PSC de Lleida ciutat celebrarà divendres 24 una assemblea en què s’escolliran els integrants de la mesa de les primàries i en la quals els dos candidats presentaran les respectives candidatures davant la militància.

El procés de primàries culminarà el dilluns 27 d’agost quan els militants podran votar durant la jornada a la seu del partit a Lleida pel candidat que prefereixin, si bé Montse Mínguez o Fèlix Larrosa. L’horari de votacions serà de les 10 a les 14 hores, i de les 18 a 20 hores. Posteriorment, es donarà a conèixer el guanyador i, per tant, la persona que el grup local del PSC a l’Ajuntament de Lleida proposarà en el Ple extraordinari del dia 29 perquè sigui investida com a nou alcalde de la capital del Segrià, després de la renúncia d’Àngel Ros arran del seu nomenament com ambaixador d’Espanya a Andorra. A la vegada, el candidat que resulti vencedor a les primàries encapçalarà la llista del PSC a Lleida ciutat en les eleccions municipals del 2019.

Només dos dies després, està prevista la celebració del Ple extraordinari de la Paeria durant el qual s’investirà el relleu d’Àngel Ros al capdavant de la Paeria. Poden optar a l’alcaldia tots els regidors que van encapçalar les respectives llistes electorals el 2015, però la incògnita és saber qui acabarà sent finalment el candidat del PSC, que es decidirà en les primàries de dilluns. En el cas que s’acabés imposant Fèlix Larrosa, Montse Mínguez hauria de renunciar a ser la candidata socialista ja que anava de número dos a la llista electoral del PSC en les darrers municipals, mentre Larrosa era el tercer. La resta de grups votaran previsiblement pel seu propi candidat, segons han anunciat. D’aquesta manera, cap d’ells obtindrà la majoria absoluta, cosa que permetrà que al PSC mantenir l’alcaldia de Lleida en haver estat la formació que va obtenir més vots el 2015.