La Paeria dóna suport a la Reforma Horària

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Fabián Mohedano, promotor de la iniciativa, s’han reunit aquest matí per seguir treballant aquesta reforma

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, s’ha reunit aquest dimecres amb el promotor de la iniciativa, Fabián Mohedano, i ha mostrat el suport de la Paeria a la Reforma Horària. El paer en cap ha explicat que l’Ajuntament afavorirà que la ciutat es pugui adherir al pacte que s’ha promogut. “Tot i que no és una decisió municipal, l’ajuntament pot fer de facilitador”, ha apuntat l’alcalde, “per ajudar i actuar sobre aquest tema”, sabent que afecta directament el comerç, les empreses, etc. Ros ha recordat que ja es va fer una presentació a Lleida sobre la Reforma Horària (amb l’associació Slow Shop Lleida) i que ara ja hi ha un pacte, al qual s’està adherit formalment a través de la Federació de Municipis de Catalunya.

Mohedano ha indicat que la reforma requereix d’un canvi d’hàbits global, ja que afecta a diversos àmbits, com el comercial, l’educatiu o el cultural, i que s’ha de treballar per tirar endavant pactes locals per acompanyar la ciutadania i les empreses per la convivència d’aquest canvi. Mohedano ha assenyalat que de l’11 al 15 de juny se celebrarà la 5a Setmana dels Horaris per donar a conèixer els avantatges en la salut, ambientals i socials i les idees per transitar cap a la reforma horària.