La Crida-CUP demana la dimissió de X. Rodamilans, regidor de serveis socials

Avui la regidoria de serveis socials ha dut a terme la valoració de l’atenció a les persones temporeres de la campanya 2018. La Crida-CUP valora negativament que no hi hagi hagut una assumpció de responsabilitats per part del titular de la regidoria, X. Rodamilans, sobre la mala gestió de la campanya agrària. A més, la Crida-CUP considera que no hi ha cap proposta clara d’un projecte per resoldre el problema, el govern de la Paeria es nega a explicar quins recursos creu que necessita i quins està disposat a oferir per tal de garantir que els temporers no dormin al carrer, tal i com ha passat els últims 3 anys. El govern de la Paeria considera acabada la campanya agrària, però aquesta encara està en plena collita de la poma i pera i encara hi ha treballadors dormint als carrers.

La formació anticapitalista creu que aquest 2018 ha estat la pitjor campanya, ja que hi havia una diagnosi i unes valoracions de les entitats del tercer sector que hi fan atenció directa, alertant que el projecte presentat comportaria una sèrie de problemes greus. El desenvolupament de la campanya ha complert els pitjors pronòstics, més de 250 persones han dormit al carrer, s’ha posat en joc la salut pública de treballadors i veïns i veïnes, s’han retirat pertinences personals per part d’Ilnet i guàrdia urbana sota ordres del govern de la Paeria, segons la Crida “una mesura que més enllà del discurs de salubritat sota el que s’escuda el regidor Rodamilans, respon a una pressió i repressió contra els més vulnerables perquè abandonin els carrers de Lleida, i hi ha hi ha hagut un cúmul de despropòsit en les directrius polítiques als serveis socials.” Així mateix, la Plataforma Fruita amb Justícia Social ha denunciat públicament vulneracions de drets al llarg de l’estiu, els serveis d’emergències de Catalunya reclamaven protecció davant de temporals i el regidor d’Atenció a les Persones no va oferir un espai de refugi, ja que el pavelló es va obrir un cop passada la tempesta. Així doncs, els anticapitalistes consideren que si el govern estava alertat per tècnics i voluntaris del tercer sector sobre els problemes que ocasionaria el projecte, i la Paeria ha desatès les obligacions de l’administració.

la Crida-CUP s’uneix a la petició ja feta fa unes setmanes per la Plataforma Fruita amb Justícia Social, de dimissió del regidor Rodamilans.